Voetbal dit weekend in teken van derby

De liefhebbers kijken er al lange tijd naar uit. De onvervalste dorpsderby tussen FC Aalsmeer Zondag en RKDES uit Kudelstaart. Veel spelers kennen elkaar. Sommige hebben zelfs bij beide clubs gevoetbald. Behalve prestige staat er ook voor de ranglijst wel het nodige op het spel. We vroegen twee spelers naar hun verwachtingen.

De stand in de competitie laat zien dat RKDES in theorie na zondag de koppositie in zou kunnen nemen. Lijstaanvoerder Nicolaas Boys moet tegen de nummer 5 DIOS en Altior neemt het als nummer 2 op tegen nummer 6 WVC. De verschillen aan de kop van de ranglijst zijn klein, dus alles is mogelijk. Voor FC Aalsmeer is het de uitdaging om uit de gevarenzone te ontsnappen. De ploeg staat vierde van onderen en dat is beneden de stand.

Beide teams missen een aantal belangrijke spelers blijkt uit een gesprek met aanvoerder Robin van der Steeg (RKDES) en Joost van der Zwaard (spits FC  Aalsmeer)

Spelhervattingen
Van der Zwaard: “We zijn er klaar voor en ik verwacht dat iedereen er 110 procent voor gaat. We hebben goed getraind. Onder andere op spelhervattingen. Bij ons zijn Mark Schut en Alexander Goes al enige tijd geblesseerd en spelen helaas ook zondag niet.” Over de opstelling kan Van der Zwaard nog niet veel vertellen: “zoals gewoonlijk wordt die door trainer Marco Bragonje pas op zondag bekend gemaakt.”

Belangrijke spelers
Robin van der Steeg zegt bijzonder uit te kijken naar het treffen van zondag. Hij is als centrale verdediger de directe tegenstander van spits Joost van der Zwaard. “Het wordt een bijzondere wedstrijd. Vooral omdat er veel spelers bij Aalsmeer zijn die een paar jaar geleden ook bij RKDES speelden. We hebben sindsdien natuurlijk al een paar keer tegen elkaar gespeeld, zoals begin dit seizoen tijdens het Aalsmeertoernooi. We wonnen toen wel maar toen was Aalsmeer nog niet zo lang in training en miste een aantal bepalende spelers. Dat laatste is nu bij ons ook het geval omdat wij al een paar weken Roy Endhoven en Ivo Lentjes missen. Voor ons zijn die ook heel 
belangrijk. Toch hopen we voor zondag een volwaardig elftal te kunnen opstellen,” aldus de aanvoerder die een spannende en aantrekkelijke wedstrijd verwacht. 

“Aalsmeer heeft de afgelopen weken goede resultaten behaald tegen een aantal sterke tegenstanders. We zijn dus op ons hoede…”

De wedstrijd aan de Beethovenlaan begint om 14:00 uur.

Zaterdag
Aalsmeer zaterdag zit in een neerwaartse spiraal en moet het zaterdag uit opnemen bij WV-HEDW dat slechts een plaats lager staat. Aalsmeer gleed na drie nederlagen op rij af van de tweede naar de zesde positie en als het zaterdag opnieuw verliest, zakt de ploeg nog een plaats.

Videoverslag
In opdracht van de Businessclub van FC Aalsmeer maakte Voetbalinaalsmeer.nl een videoverslag van de wedstrijd tegen ARC afgelopen zaterdag. Klik
hier om deze samenvatting terug te kijken.

Tekst Gerard van Schaik

Foto's: (boven) wedstrijdbeeld van het FC Aalsmeertoernooi begin dit seizoen met duel tussen Mark Schut van FCA Zondag (links) en Calvin Koster van FCA Zaterdag. Beide spelers zijn momenteel helaas geblesseerd, portretfoto Joost vd Zwaard. (Foto's archief AV)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel