Vlaggenschip VZOD ondanks averij in veilige haven

Tijdens de carnavalsoptocht vorige week haalde 'Het Vlaggenschip' van VZOD nog een mooie tweede plaats. In de (zaal)competitie was het hangen en wurgen om het hoofd boven water te houden. Met dank aan de concurrentie die punten morste, werden de korfballers behoed voor degradatie.
 
VZOD/FIQAS had afgelopen zaterdag genoeg aan een punt of aan puntverlies van de concurrent om zich te handhaven in de tweede klasse. Een moeilijke opgave want Futura speelde in een volle sporthal de kampioenswedstrijd. De Kudelstaarters kwamen er niet aan te pas en verloren ruim met 15-24.
 
Debuut Maura van Limpt
In de eerste helft bood VZOD nog wel goed partij maar in de tweede helft werd VZOD mede door individuele klasse van Futura weggezet. Aan het einde van de wedstrijd bracht trainer Cor Loef nog wat jong talent in en scoorde Maura van Limpt bij haar debuut gelijk een mooie goal.
 
Opgelucht
VZOD kon later op de avond toch opgelucht adem halen. De ploeg werd geholpen door concurrent TRIAZ uit Amsterdam. Deze verloor eveneens waardoor VZOD niet meer in te halen is en volgend jaar wederom in de tweede klasse mag spelen. Zaterdag staat de laatste zaalwedstrijd op het programma. In Leiderdorp wacht nummer twee van de ranglijst, Velocitas.
 
Bron: Eric Spaargaren
 
Foto: Eric Spaargaren onder de korf in overleg met Dineke Westerhof. Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van D66
 
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin