Viking te sterk voor VZOD

(Foto VZOD)

Door: redactie. VZOD/FIQAS maakte het koploper Viking in de uitwedstrijd in Wijk bij Duurstede zaterdag lange tijd lastig maar keerde toch zonder punten terug naar Kudelstaart. Het werd 17-14 voor de thuisploeg. Dat Viking de ranglijst aanvoert was op het strijdtoneel eigenlijk niet af te lezen.

VZOD/FIQAS begon sterk met Josine Verburg die een acrobatische doorloopbal scoorde: 1-0. De tweede treffer viel helaas niet, wel aan de andere kant: 1-1. Het tweede aanvalsvak viel vooral op door plaatsfouten wat dus veelal resulteerde in nul schotsaanvallen. Viking gaf in die fase een lesje weg in efficiency en liep ondanks weinig kansen maar met hoog rendement weg naar 3-1.
De Kudelstaarters toonden echter veerkracht en repareerden in korte tijd de achterstand. Via afstandsschoten van Thomas van der Zwaard, Laura Viet en tweemaal de sterk spelende Ruben Maat, werd zelfs brutaal een voorsprong genomen van 3-5. Met 5-6 in Kudelstaarts voordeel werd de kleedkamer opgezocht.

Gat geslagen
Korte tijd in het tweede bedrijf bleven de teams aan elkaar gewaagd. Toto 8-8 ging het gelijk op maar daarna kreeg vooral één aanvaller het bij Viking, dat niet voor niets het meest scorende team is in de competitie, op zijn heupen en werd mede hierdoor een gat geslagen naar 11-8. Na 13-10 brachten Tessa Kunst en Van der Zwaard  VZOD/FIQAS weer helemaal terug in de wedstrijd: 13-12. Vier minuten later was het echter alweer 15-12 en gezien het spelbeeld zou het een klein wonder zijn als er in dit verschil nog verandering zou komen. Dat gebeurde ook niet waardoor de nederlaag onvermijdelijk was.

Mindere fase
Na een valse start gevolgd door een goede reeks van drie overwinningen zit het team van trainer/coach Joe Rijpkema nu in een mindere fase. Er strijden nu inmiddels zes ploegen die als een harmonica in elkaar zijn geschoven om de promotieplaatsen en het lukt de Kudelstaarters vooralsnog niet om tegen de concurrenten met de winst te gaan strijken. Komende zaterdag kan de ploeg zich op eigen veld proberen te herpakken tegen Sporting Badhoevedorp. Aanvang: 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin