Vijf keer goud voor AVA-atleten bij Ringvaartloop

Het was zondag flink afzien voor de deelnemers aan de Ringvaartloop. In storm en regen een flink eind hardlopen. Je moest er maar zin in hebben. Ondanks het slechte weer stonden er toch nog 250 deelnemers aan de start. Ze deden mee aan de KidsRun, de vijf en tien kilometer en de tien Engelse mijl. De Aalsmeerders deden het goed. Er werden maar liefst vijf gouden medailles bij elkaar gelopen. Voor Erica Belandi, Esther Visscher, Steven Waasdorp, Graeme 't Hoen en Tessa Yntema was de hoogste eer weggelegd.

Tien Engelse mijl
De snelste man op de tien Engelse mijl werd Amstelvener Erik Tange met een tijd van net meer dan een uur. Hoogste geklasseerde Aalsmeerse man was Huub Loogman op de elfde plek (1:10:03).Bij de dames wel een Aalsmeerse winnaar, want met een tijd van 1:05:09 werd Erica Belandi eerste.
 
Bij de 45-plussers kwam Aldert Veldhuizen uit Uithoorn als eerste over de streep met een tijd van 1:04:45 en daar werd de beste vrouw Christine Tanguy uit Amstelveen met 1:16:07. Beste Aalsmeerse man was Martin van Wieringen met een vierde tijd (1:11:29) en beste vrouw Marjan van Ginkel, derde met 1:19:13.

Snelle tijden
De fikse tegenwind op sommige stukken weerhield de atleten er niet van mooie tijden te lopen. Met name op de vijf en tien kilometer. De eerste prijs bij de vijf kilometer mannen ging naar een Amsterdammer, die 15:41 deed over het rondje. De snelste dame, een Amstelveense, had er 20:44 voor nodig om als eerste over de finish te komen. 

Ook bij de 45-plussers geen gouden plakken voor Aalsmeerse atleten, want daar gingen ze naar Amstelveen (Guillaume Hoskens 22:11) en naar Hoofddorp (Kitty Meiburg 24:55). Aalsmeerse Marjolein Vrijman haalde met 26:22 de bronzen medaille binnen. Bij de mannen was Stefan de Vries vijfde (20:12)

Aalsmeers succes
Bij de tien kilometer wisten de dames het goud wel in Aalsmeer en Kudelstaart te houden. Bijzonder was dat ‘oudje’ Esther Visscher bij de 45-plussers met haar tijd van 47:12 ruim een minuut sneller was dan winnares Anja Fijn bij de senioren (48:24).

De mannen vielen in de prijzen met tijden van 35:43 (Leon van Leusen, Amstelveen) en bij de 45-plussers 38:37 (Tijn Jansen, Haastrecht).

Kidsrun
Bij de kinderen waren het voornamelijk AVA-talenten die de loop van een kilometer domineerden. Die afstand werd gewoon op de baan van AVA gelopen. Door de regen en plasvorming op de baan leek de Ringvaart toch dichtbij. Een muziekgroep zorgde met hun djembe-geroffel voor de juiste cadans. Voor de veiligheid stonden ze wel onder een afdak.

De snelste jongen tot en met acht jaar werd Steven Waasdorp en Graeme ’t Hoen won goud bij de oudere jongens. 

Ook AVA-succes bij de jongste meisjes, want daar was Tessa Yntema eerste. Bij de oudere meisjes ging het goud naar de Uithoornse Nathalie Hofstee. 

Voor een volledig overzicht van de uitslagen klik hier.

Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel