Vertraging bouw voetbalcomplex FC Aalsmeer

Het nieuwe voetbalcomplex van FC Aalsmeer in de Hornmeer wordt in de zomer van 2016 in gebruik genomen. Dat is een jaar later dan de gemeente en de fusieclub van VV Aalsmeer en RKAV van plan waren. De website Voetbal in Aalsmeer meldt dat vandaag.

Volgens de voetbalsite zijn er twee oorzaken voor de opgelopen vertraging, de boomvalk en de belastingdienst. Wat de belastingsdienst betreft wachten gemeente en club nog op het fiat voor de fiscale constructie voor de financiering van het totaalplan.

Financiële risico's
“We verwachten elk moment de goedkeuring,” zegt een woordvoerder van de gemeente op de site. Wethouder Gertjan van der Hoeven van sport is zelf voorzichtiger. ”Die [goedkeuring] laat helaas nog op zich wachten,” zo meldt hij bij navraag. “Zonder die goedkeuring is verder uitstel onontkoombaar omdat we dan te grote financiële risico's lopen.”

Met de grondwerkzaamheden voor de nieuwe kunstgrasvelden is inmiddels een begin gemaakt. De planning is nog steeds om de velden dit jaar aan te leggen. Maar zolang het officiële fiat er niet is, komen de kunstgrasvelden er niet.

Beschermde vogel
Bij de natuurgrasvelden is de boomvalk de sta-in-de-weg. De beschermde vogel broedt mogelijk in dat deel van het park. Nader onderzoek in de periode maart-september moet dat uitwijzen. Als de boomvalk er inderdaad actief is, zullen er maatregelen moeten worden getroffen om het dier te beschermen.

De gemeente verwacht dat de natuurgrasvelden door de vogelperikelen in 2015 worden aangelegd. “Dan zijn ze medio 2016 bespeelbaar. Dat is een jaar later dan oorspronkelijk gepland. Gezien de verplichte periode van nader onderzoek in verband met de Flora- en Faunawet (maart-september) en het moment van besluitvorming (medio 2013) was dit onontkoombaar,” stelt Van der Hoeven.

Gemeente te voortvarend
De wethouder kijkt er anders tegenaan dan Herman Scholten van de Stichting Werkgroep Slechtvalk Aalsmeer. Die stelt in Voetbal in Aalsmeer dat de gemeente “in een veel eerder stadium” rekening had moeten houden met het eventueel vooorkomen van bijzondere vogelsoorten. “Dat dit niet is gebeurd, kan tot de nodige vertraging leiden; iets wat de gemeente zich mag aantrekken,” aldus Scholten. Hij ziet overigens best een uitweg in de vorm van “voldoende compensatie”, mocht dat nodig zijn.

Voetbal in Aalsmeer gaat er vanuit dat de volledige ingebruikname van het nieuwe voetbalcomplex aan de Beethovenlaan in de zomer van 2016 plaatsvindt. Volgend jaar zomer moeten het clubgebouw en de kunstgrasvelden klaar zijn. VVA blijft door de vertraging “minimaal nog een extra voetbaljaar” aan de Dreef spelen, al is dat wel onder de nieuwe naam FC Aalsmeer.

Klik hier voor artikel van Klaas Leegwater in Voetbal in Aalsmeer


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin