Verslag: ruime winst FIQAS op Houten

[Klaas Leegwater]   FIQAS Aalsmeer heeft de eerste wedstrijd van de nacompetitie om de landstitel met zeer ruime cijfers gewonnen. Tegen waarschijnlijk de zwakke broeder in de groep, Alphadeuren Houten haalden de Aalsmeerders net niet het aantal van 40 scores. In de half gevulde Bloemhof bleef de formatie van René Romeijn 'steken' op 38-14.

Het echte serieuze werk in de play-offs moet nog beginnen voor FIQAS, met vanaf volgende week de uitwedstrijden tegen JMS Hurry Up en de kraker in Volendam. Het thuisduel tegen Houten, vorig seizoen gepromoveerd naar de eredivisie en daarin vorige week  als vijfde geëindigd op zestien punten van nummer één Hurry Up, was zaterdagavond niet meer dan een opwarmertje voor de Aalsmeerders. De opponent, getraind door oud-HVA-speler Hans van Dijk, was niet in staat enige weerstand te bieden en diende veel meer als kanonnenvoer.

Goedmakertje
Vanzelfsprekend was de spanning ver te zoeken. Vanaf  de eerste tot de laatste minuut  werd het duel gedicteerd door de thuisploeg. Opvallend was dat op het moment dat de strijd al lang beslist was FIQAS  met duidelijk veel plezier en vol verve en felheid bleef jagen op een zo hoog mogelijke score. Goed voor het doelsaldo maar wellicht ook een goedmakertje voor het thuispubliek, dat de laatste maanden veelal teleurgesteld huiswaarts keerde na de zoveelste zeperd in de BeNe League. 

Trainer Romeijn had zijn spelersgroep blijkbaar op scherp gezet. Na de 19-5 ruststand, tot stand gekomen door veel treffers van Samir Benghanem en speler van de avond Nils Dekker (totaal 9 keer raak), bleef de thuisclub na de pauze doordenderen. In twaalf minuten vergrootte  FIQAS  de afstand, via 20-7 naar 30-9, op razendsnelle wijze.

Huppelende Wai Wong
De 30-9 was tevens het hoogtepuntje en fijnste moment van de avond. Wai Wong, lange tijd afwezig geweest door een schouder/armblessure en tijdens de eerste helft zijn rentree in de Bloemhof makend, was als een kind zo blij met zijn eerste doelpunt sinds tijden op Aalsmeers grondgebied. Springend en huppelend als een jong hert vloog de middenopbouwer na zijn score in de armen van Romeijn en medespelers. Vanaf de tribune werd de lachende Wong, die door zijn trainer gedoseerd werd gebracht, enthousiast toegejuicht.

Acht minuten voor tijd gunde Romeijn tweede doelman Mark Kooij speeltijd. Eerste keus Gaby Birjovanu had zich in vijftig minuten handbal weer opvallend gemanifesteerd met enkele fraaie reddingen. De goalie baalde zichtbaar bij elk tegendoelpunt, hoe groot de voorsprong ook was. Birjovanu illustreerde met zijn fanatisme de ambitie waarmee  FIQAS de play-offs is ingegaan.

Lekkere binnenkomer
De weg  naar de negende landstitel is nog lang en het zaterdag ruim gewonnen kat-en-muisspelletje tegen een zwakke tegenstander verbloemt wellicht nog een aantal tekortkomingen, een lekkere binnenkomer is het wel voor de pupillen van Romeijn. Wie weet  zit er een heerlijke Aalsmeerse voorzomer in het vat.

Uitslagen eerste speeldag play-offs: OCI LIONS-JMS Hurry Up 39-33; Targos Bevo Hc-Red-Rag Tachos 35-19; Kras Volendam-E&O 35-23; FIQAS Aalsmeer-Alphadeuren Houten 38-14

Foto's Jaap Maars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel