Vernon Weber ‘grote man’ bij Aalsmeer

Nu de druk van wel of niet degraderen verdwenen is, lijkt het spelplezier bij de voetballers van Aalsmeer ineens een stuk groter te zijn. Frank en vrij werd zaterdagmiddag Forum Sport aan de Dreef opzij gezet. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden waarin het doel maar niet gevonden werd, lukte het scoren nu vrij makkelijk. Gevierde man was Vernon Weber die zelf twee maal scoorde en een strafschop versierde waaruit Burak Sitil de openingstreffer maakte.

Zo voetballend kan het niet anders of (dan) FC Aalsmeer gaat zich volgend seizoen opnieuw melden voor een plaats in de eerste klasse. De spelersgroep blijft zoals het er nu naar uitziet nagenoeg intact en zal met de terugkeer van Calvin Koster en Tom Doeswijk nog meer aan stootkracht inwinnen. De ervaring die dit jaar is opgedaan zal goed van pas komen. Met bravoure en felheid werd zaterdag de tegenstander van begin tot eind bestreden. Aalsmeer combineerde dat en een lieve lust was en toonde gretigheid in de duels. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd zodoende een aantrekkelijk schouwspel voor de 150 toeschouwers. Zij misten de basisspelers Thomas Harte, Peter Neuvel en Harmen Colijn. Trainer Servinius moest tot zijn genoegen constateren dat hun vervangers niet voor hen onder deden.
 
Verkeken
Voor Forum Sport stond er nog wel degelijk iets op het spel. De ploeg heeft de punten hard nodig om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De Voorburgers hadden gehoopt zich tegen Aalsmeer veilig te voetballen maar verkeken zich op de degradant die dit seizoen slechts vier keer eerder wist te winnen. Na een half uur gelijk opgaand voetbal was het Vernon Weber die in 'de 16’ ten val werd gebracht. Burak Sitil pegelde het buitenkansje binnen. In de slotseconden van de eerste helft werd Weber door Nick Duin de diepte in gestuurd. Op volle snelheid plaatste de Haarlemmer de bal oog in oog met de keeper bekeken in de rechterhoek. Met deze comfortabele 2-0 score werd de thee opgezocht.
 
Vaste waarde
Het werd zelfs 3-0 voor Aalsmeer. Opnieuw was het Vernon Weber die een aanval afrondde. Dit maal op aangeven van de krachtige rechtsbuiten Mike Vos die zich de tweede helft van dit seizoen net als Weber tot een vaste waarde heeft ontwikkeld. Het was overigens een wonder dat Weber nog in het veld stond. Na een flinke charge op zijn enkels leek het of de ambulance net als twee weken geleden opnieuw voor de aanvaller moest uitrukken. De kwetsuur bleek mee te vallen.
 
Opluchting
Ook rechter verdediger Bart de Jong mag als een aanwinst worden beschouwd. De uit de eigen jeugd afkomstige speler voetbalde zonder schroom en durfde zelfs achterin in balbezit het duel aan te gaan. Op een haar na schoot hij niet in eigen doel toen hij een bal wilde opruimen. Zijn uithaal richting cornervlag caramboleerde tot grote opluchting van hemzelf via de paal terug het veld in.
 
Vuiltje
Een kwartier voor tijd deed Forum Sport iets terug. Door slecht wegwerken wist aanvaller Matthijs de Jong de bal in het doel achter de prima keepende Ray Smidt te werken. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht was, ontstonden er in de slotfase toch nog enkele hachelijke momenten voor het Aalsmeerse doel. Maar dit rijper geworden Aalsmeer gaf geen treffers meer weg en stapte als verdiende winnaar van het veld.
Zaterdag 10 mei speelt Aalsmeer zijn laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Voorschoten ’97.
 
Bron: Jack van Muijden
 
Foto boven: Vernon Weber tracht een bal te controleren
Foto onder: Vernon Weber wordt bedankt voor Aalsmeers derde treffer
Foto's Arjen Vos (AV) Zie ook gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel