Verdiend gelijkspel FIQAS-dames tegen PSV

Zaterdag speelden de dames van FIQAS Aalsmeer met 23-23 gelijk tegen PSV. Een knappe prestatie, omdat de Eindhovense ploeg in de subtop meedraait en iets goed te maken had na de verrassende thuisnederlaag tegen FIQAS.

De Aalsmeerse handbalsters, gehuld in nieuwe shirts, begonnen zwak. Het was aan keepster Jesse van de Polder te danken dat het gat niet te groot werd. Na 2-4 kwamen ze beter in de wedstrijd en het werd 5-5. Daarna was er opnieuw een nadelige marge, 5-9, maar na een inhaalrace werd het gat toch weer gedicht – bijna tenminste. Bij de rust was het 10-11.

Knokken
In de spannende tweede helft ging het op en neer. FIQAS kwam voor het eerst vóór bij 15-14. Na 17-16 eiste het hoge tempo zijn tol en kon PSV profiteren van foutjes. Het werd 19-22 en er resteerden nog zes minuten. De Aalsmeerse dames bleven knokken en vonden de aansluiting weer, 21-23. Na een prachtige passeerbeweging zorgde Samentha de Soet voor 22-23. In de slotminuut wist Britt de Lange de verdiende gelijkmaker te scoren, 23-23.

Zaterdag speelt de ploeg uit tegen Nieuwegein.

Bron: Marjon Labordus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel