Verborgen volleybaltalentjes op basisscholen

Een hoop gehuppel en gespring in de Proosdijhal afgelopen zaterdag tijdens het schoolvolleybaltoernooi. Veel teams van alle basisscholen uit Aalsmeer en Kudelstaart deden fanatiek mee. Ze hadden de mooiste namen, zoals het team ‘Niet te verslaan’, 'De Oost Smashers’ en ‘De Graankogels’.

De meesten hadden van te voren flink geoefend en hadden het spelletje goed door. Voor sommigen was het nog lastig, maar het ging er sportief aan toe en iedereen had het naar zijn zin. Volleybalvereniging Oradi/Omnia Aalsmeer had de organisatie in handen en kijkt tevreden terug op een geslaagd toernooi.

Volleybaltalentjes
De groepen vier en vijf mochten ’s ochtends de velden op. Na een warming-up en het uitleggen van de spelregels barstte de strijd los. Tijdens wedstrijdjes van tien minuten konden de basisschoolkinderen hun talenten met de bal laten zien. Het enthousiasme was groot, zeker ook bij de toeschouwers die soms nog fanatieker waren dan de kinderen zelf.

Ieder team werd begeleid door een coach en bij iedere wedstrijd hielp een vrijwilliger van de volleybalvereniging. Aan het einde van de ochtend had wethouder Ad Verburg de eer om de prijzen uit te reiken aan de jongste kinderen. Winnaar bij de groepen vier was OBS Kudelstaart, de Jozefschool was met 'Ooievaars' en 'Adelaars' goed voor zilver en brons. In de groepen vijf won de Hoeksteen vóór OBS Kudelstaart en de Zuidooster.

Medailles, bekers en vaantjes
’s Middags was het tijd voor de groepen zes, zeven en acht. Deze kinderen gingen de strijd met elkaar aan tijdens wedstrijden van twaalf minuten. Ook hier was de sfeer prima. De Wegwijzer was er vorig jaren niet bij, maar veroverde nu beide wisselbekers, bij de groepen zes en zeven/acht.

Iedereen kreeg een herdenkingsvaantje, maar de eerste drie teams ontvingen een medaille en kregen een beker voor op school. Wethouder Gertjan van der Hoeven nam de prijsuitreiking in de middag voor zijn rekening.

Meer foto’s van de ochtendwedstrijden zijn te zien in de gallery.

Foto’s: (van boven naar beneden) een sportief toernooi waar alle basisscholen aan mee deden; niet alle deelnemertjes waren het eens met hun coach; wethouder Ad Verburg reikte de prijzen uit in de ochtend; de OBS-kinderen voelden zich echte Olympiës met de zilveren medailles in hun mond. (foto’s Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel