Veertien weekenden roeien startte met vlootschouw

Zo af en toe stapt AalsmeerVandaag over de gemeentegrenzen heen en belicht over zaken die aan Aalsmeer gelinkt zijn. Roeivereniging Michiel de Ruyter, waar veel plaatsgenoten actief zijn, startte afgelopen weekend met de roeiestafette 'Kika-Row' om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Onze fotograaf Jaap Maars deed verslag.

De vlootschouw vond vrijdagavond plaats op de Amstel bij de Wilhelminakade. Daar verzamelden zich 30 roeiboten en 70 kano’s om The Vin, de roeiboot die voor deze estafette wordt ingezet, te begeleiden naar het clubhuis van de roeivereniging.

Na aankomst, en nadat alle roeiboten weer in de stalling lagen, werd een cheque ten bedrage van 29.165 euro overhandigd aan Professor Marry van den Heuvel-Eibrink van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en Albert Vuil voorzitter van Kika-Row. Dit bedrag werd bijeen vergaard door de leden van de Uithoornse roeivereniging  door middel van de verkoop van beren met Kika-logo, petten, jacks en fleece-collen.  

Zaterdagmorgen om kwart over acht werd het startsein voor de monstertocht gegeven door burgemeester Pieter Heiliegers van Uithoorn waarna de vloot zich over de Amstel richting Tolhuissluis begaf. Na het schutten werd de reis vervolgd tot aan Den Haag. Zondag voer The Vin vanaf Den Haag door naar Dordrecht.

The Vin wordt tijdens de estafette bemand door roeiers die zelf kanker gehad hebben of door hun begeleiders/buddies. Er wordt gedurende veertien weekenden gevaren waarbij alle provincies worden aangedaan. De totale tocht is 1400 kilometer lang en wordt door 60 roeiverenigingen uitgevoerd. De finish is op 14 juli bij roeivereniging De Viking in Utrecht.

Foto's en tekst Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning Tweewielers

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin