Veel prijzen voor Wassanim karateleerlingen

Afgelopen zaterdag 4 juni was er een jeugdkaratetoernooi tot en met veertien jaar in Groningen bij Holland Tang Soo Do, georganiseerd door Master Lee. Zes karateleerlingen van de Aalsmeerse Wassanim sportschool deden eraan mee en vielen in de prijzen.

De leerlingen kwamen uit op de onderdelen lintjes gevecht, loopvormen, sparren en breektesten. Voor drie van hen was dit de eerste keer dat ze aan een toernooi meededen.

Goede resultaten
Dat de karatevereniging uit Aalsmeer het goed doet blijkt uit de behaalde resultaten.
Kaylee Buijs die pas twee maanden meetraint heeft bij de loopvormen een derde prijs behaald en met breektesten werd ze de winnaar. Luuk Ottevanger, ook nog niet zo lang lid, werd tweede met loopvormen en ging er bij het sparren ook met het zilver vandoor.

Julian Croes doet een half jaartje mee en werd op de onderdelen lintjes vechten, loopvormen en sparren tweede. Nienke Smit, die al wel een aantal jaren bij de club zit, ging er met een eerste prijs vandoor en wel met loopvormen. Tweede werd ze op het onderdeel sparren.

Door het plankje
Ook Justin Verhaar, die ruim een jaartje karateka in spee is, deed het goed. Hij werd derde met loopvormen en sparren en mocht het goud ophalen voor lintjes vechten en breektesten. De breektest van Justin viel op doordat hij met zijn hoofd door het plankje stootte en de enige die dat aandurfde.

Tot slot Rowan Buijs, een herintreder in de Wassanim school. Hij was het bepaald nog niet verleerd, want hij wist maar liefst drie keer eerste te worden en pakte zilver bij het lintjes vechten. Bij het breektesten blonk hij uit met een gesprongen achterwaartse draaitrap welke bij de jury hoge punten scoorde.

Kampioensbeker
Aan het einde van de dag werden er nog een paar bijzondere prijzen uitgeloofd waaronder de kampioensbeker van de dag voor de kinderen boven de tien jaar. Door de fraaie resultaten mocht Rowan Buijs deze in ontvangst nemen.

Hoofdtrainer Johan van de Nald en assistent Kees Steegman waren trots op hun leerlingen. Voor Steegman was het bijzonder dat zijn twee kleinkinderen Rowan en Kaylee in de prijzen vielen.

Met een resultaat van zeventien medailles en de kampioensbeker kijken ze terug op een mooie dag in het hoge noorden. 

Foto: De karateleerlingen van sportschool Wassanim vielen allemaal in de prijzen (foto Kees Steegman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel