Tweemaal stevig verlies handbalsters

Gisteravond verloren de dames van FIQAS Aalsmeer hun uitduel tegen Westfriesland/SEW met 35-18. De eredivisiemiddenmoter uit Nibbixwoud had bij de rust al een onoverbrugbare kloof geslagen, 19-11. Het was een inhaalwedstrijd.

Zaterdag moest Aalsmeer uitgerekend tegen de sterkste dameshandbalploeg van Nederland het nieuwe jaar in. De dames verloren in de Bloemhof kansloos met 14-43 van Dalfsen, na een ruststand van 7-22. Ze deden het net iets beter dan eerder in de competitie, toen het met 42-8 in Overijssel ten onder ging.

Aan werklust bij Aalsmeer ontbrak het niet. Door het klasseverschil echter was het in een mum van tijd 2-10. Sharelle Maarse en Samentha de Soet maakten voor rust enkele fraaie goals. Het team kon echter niet voorkomen dat Dalfsen elke fout afstrafte en in elk gaatje sprong. Na rust zorgden met name Britt Holster en de jonge Sheryn Koster voor een paar fraaie acties. Het mocht allemaal niet baten.

Groot verschil
In Het Parool van maandag legt keeper Bianca Schijf de kern van het 'probleem' uit. “Je ziet het verschil tussen de top van Nederland en talenten die nog moeten leren op eredivisieniveau te spelen,” vertelt ze. “Gelukkig komen we in de degradtiepoule clubs tegen die niet van het kaliber Dalfsen zijn. Het is dan aan ons om te laten zien dat we eredivisiewaardig zijn.”

Zondagmiddag neemt Aalsmeer het op tegen E&O.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel