Tweede plaats boven verwachting?

Stijn Bol stijlvol in actie begin november tegen Argon (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Verwachtingen zijn mooi maar de realiteit heeft daar vaak geen boodschap aan. De tweede plaats van FC Aalsmeer met twee punten achterstand op de koploper BFC en een wedstrijd minder gespeeld is daarom des te mooier.

Is dat boven verwachting? In ieder geval wel boven mijn verwachting. Er zijn in het verleden al heel wat clubs geweest die met klinkende cijfers de eerste klasse bestormden en na één seizoen weer terugkeerden naar de tweede klasse. Mijn verwachtingen voor dit seizoen waren dan ook zeer bescheiden.

De Technische staf was al wat eerder overtuigd van de kwaliteit van deze selectie. Minimaal het eerste jaar overleven en misschien wel iets meer waren de woorden aan het begin van dit seizoen. Zoals het er nu na zeven gespeelde wedstrijden uitziet zou dat wel eens kunnen lukken zeker gelet op het geringe aantal tegendoelpunten (drie) dat FC Aalsmeer tegen kreeg.

FC Aalsmeer doet volop mee met de teams die op de eerste periodetitel jagen. Sterker nog, bij winst in de thuiswedstrijd tegen Victoria 1893 nemen zij zelfs de koppositie over. De eerste periode gaat over twaalf wedstrijden en het is natuurlijk nog veel te vroeg om te dromen van periodetitels en wat er allemaal nog kan gebeuren maar dat FC Aalsmeer een sterke indruk maakt kan niemand ontkennen.

Nog beter dan de uitslag van de uitwedstrijd tegen Batavia (0-3) met drie doelpunten van de ontketende Lennard Eijsvogels, was het nieuws dat de geblesseerde spelers Mike Vreekamp, Thomas Bakker, Giliano Eijken en Oliver Rifai kort voor tijd hun rentree konden maken. Een opsteker voor de technische staf die daardoor nog meer mogelijkheden krijgt om de prestaties van het team te verbeteren. Een brede selectie met spelers die elkaar niet veel ontlopen is een ‘must’ om te overleven.

FC Aalsmeer tegen Victoria
Tja, zaterdag dus. De thuiswedstrijd tegen Victoria, de Club uit Loosdrecht en net als FC Aalsmeer een promovendus. Na het winnen van een periodetitel in de tweede klasse bereikte Victoria de nacompetitie en werd promotie naar de eerste klasse afgedwongen. Victoria doet het dit seizoen ook goed in de eerste klasse, ze staan op de vijfde plek met een achterstand van vier punten op FC Aalsmeer. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn en het zal zeker niet gemakkelijk worden zaterdag. In de thuiswedstrijden is FC Aalsmeer tot dusver nog ongeslagen en om de koppositie over te nemen is een overwinning gewenst.

Vierde thuisoverwinning?
Welke spelers gaan we zien? Gaat FC Aalsmeer de koppositie veroveren? Op die vragen krijgt u alleen antwoord als u zaterdag komt kijken op ons prachtige complex aan de Beethovenlaan. Het spel van FC Aalsmeer wordt elke wedstrijd beter en verdient een groot publiek. Sinterklaas is al in het land dus die cadeaus zijn geregeld. Geen excuses meer maar gewoon naast mij langs de lijn staan om FC Aalsmeer aan te moedigen. Tot zaterdag, half drie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel