Tropische Poeloversteek Oceanus Triathlon

Het was een drukke week voor het Oceanus Triathlonteam. Eerst was er vorige week woensdag de langeafstandzwemwedstrijd over de Poel, als onderdeel van de Westeinder Water Week. Stralende zon, 32 graden en een watertemperatuur van bijna 20 graden. Dat was anders dan vorig jaar toen de zwemmers storm en kou moesten trotseren.

Winnaar van de Oceanus Triathlon Poeloversteek werd de ongenaakbare Jetze Plat, die 1 uur en 22 minuten deed over de tocht van 6 km. Bijna veertig zwemmers volbrachten de langste afstand, terwijl tien anderen voor de 3 km gingen. Op 1,5 km dook ook de oudere jeugd het water in. De jongste van allemaal, de 9-jarige Bing van Son, zwom de laatste 500 m. “Een superprestatie van alle atleten,” laat het triathlonteam in een persbericht weten.

Debuut Davy Heijsteeg
Zondag nam clublid Davy Heijsteeg in Holten voor het eerst deel aan een internationale ETU-juniorenwedstrijd. Van de zestig deelnemers werd hij uiteindelijk 54ste. Bij het zwemmen kwam hij als tweede Nederlandse junior het water uit, maar bij het fietsen zakte hij wat door het ijs en bij het hardlopen kon hij de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. “Een mooi debuut met heel veel leer- en verbeterpunten,” meldt Oceanus.

Diezelfde dag waren diverse andere leden actief in de '41 van De Hoef'. Het zwemonderdeel ging Frans en Jan van Heteren en Annika Fangman het beste af. Diana Gorter deed alleen mee aan het hardlooponderdeel, ze werd eerste.

Foto's: (boven) de zwemmers die zich waagden aan de poeloversteek, (onder) Davy Heijsteeg. (foto's: Oceanus Triathlonteam)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin