Troosteloze 0-0 van RKDES

Een wedstrijd om over naar huis te schrijven? Nee. RKDES speelde vanmiddag in Amsterdam met 0-0 gelijk tegen ZSGOWMS. Het was een troosteloos duel waarin geen van beide teams meer dan een punt verdiende.

Het euvel voor middenmoter RKDES zit hem vooral in het scoren. In vijftien wedstrijden hebben de Kudelstaarters 14 keer raak geschoten. Daarmee staan ze op het laagste aantal goals in de derde klasse C.

Dot van een kans
In de beginfase miste Maarten van Putten een grote kans, maar na tien minuten ontstond dé kans van de wedstrijd. Dani Calmez had de hoek van het doel voor het uitzoeken. Ook had hij nog kunnen overspelen naar Tarik Bougzir, die in zo mogelijke nog betere positie stond. Maar nee, hij faalde hopeloos door de bal geheel verkeerd te raken.

Gezien het beeld van de eerste helft was een voorsprong voor RKDES niet onverdiend geweest. Maar na rust was de thuisclub de betere, zij het zonder resultaat. Trainer Hajo Hendriks wisselde enkele spelers waardoor er iets meer initiatief aan Kudelstaartse zijde kwam. Meer dan een schot net naast het doel van Paul Verburg leverde het niet op.

Zondag speelt RKDES aan de Wim Kandreef tegen VVA/Spartaan.

Bron: Ad Verburg