Triatleten Oceanus met overmacht naar Eredivisiewinst

Atleten Jesse Cuijpers, Hidde Mollee, Menno Koolhaas en Mitch Kolkman op weg naar de finish. Davy Heijsteeg moest helaas lossen.

Door: redactie. Afgelopen zondag werden er door verschillende Oceanus Teams gestreden in de verschillende teamcompetities van de triatlon in Almere Duin. In de Flevopolder boekten de Oceanus atleten met overmacht een overwinning binnen de Eredivisie. De ploeg had bij de finish twee minuten voorsprong op de nummer twee.

Tijdens de individuele kwalificaties, eerder op de ochtend, deed ZSC Oceanus de beste zaken bij de mannen, door – gemiddeld genomen over de tijden van Menno Koolhaas, Mitch Kolkman, Jesse Cuijpers, Hidde Mollee en Davy Heijsteeg – het snelst te zijn en zo een eerste startpositie in de Team Time Trial af te dingen.

Het was vervolgens Oceanus dat een razendsnel zwemonderdeel realiseerde. Op de fiets verloren ze die tijd echter weer. Toch had Oceanus bij het ingaan van de afsluitende vijf kilometer hardlopen nog een voorsprong van 1:20 minuut, wat op papier redelijk comfortabel leek. Tijdens de run kwam Oceanus inderdaad niet meer in gevaar. Sterker nog, met 14:39 minuut over de afsluitende vijf kilometer was er geen ploeg die sneller was en dus mocht Oceanus het finishlint omhoog tillen na een totaaltijd van 1:24:02 uur.

Menno Koolhaas wegkapitein
Het was de eerste podiumplek voor Oceanus in de zware landelijke eredivisie waarbij het opleidingsteam de afgelopen jaren heeft geinvesteerd in de ontwikkeling van talenten. Menno Koolhaas kwam als jonge atleet bij Oceanus en heeft zich afgelopen jaren opgewerkt tot nationaal kampioen en strijdt momenteel om de podiumplekken op de middenafstanden. Als wegkapitein was hij de grote motor van het team en geeft een inspiratie voor de aanstormende talenten Mitch, Jesse, en Hidde, welke uitkomen in de regionale en nationale Triatlon traningscentrum. Davy Heijsteeg  is ook als jonge atleet opgeleid binnen Oceanus en bereidt zich voor als Guide voor het Team Koomen om zich te gaan plaatsen voor paralympische spelen in Parij

Ere- en Eerste divisie Dames
Ook de damesteams kwamen zondag in actie voor de Ere- en Eerste divisie. De damesteams van Oceanus Core eredivisie hadden een pitige strijd in de ochtendserie. In de Team Time Trail kon een van de atleten het hoge tempo niet bijbenen tijdens de 750 meter zwemmen en konden de andere drie atleten 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen afronden met een elfde plek.

De dames van de Eerste divisie bestaande uit Annikan Fangmann, Diana Gorter, Birgit Berk en debutante Danique Pannekoek stonden voor het zelfde race format. In de individuele ochtendserie – 175 m zwemmen-5 km fietsen en 1,5 km lopen – behaalde ze een mooie negende plek. In de afsluitende TTT moest Danique helaas afhaken met een knieblessure, maar konden Annika, Diana en Birgit een plek opschuiven naar de achtste plek.

Derde divisie Dames
Op Zaterdag mocht de Derde divisie van start in het zonnige en winderige Almere. Over de Standaard afstand – 1500/40km/5km – werd er door Sander Berk, Menno Wiersma, Jeroen Hijstek en John Heijsteeg een prachtige tiende plek gerealiseerd. Sander Berk behaalde nog het podium door de tweede plek individueel op te eisen.

Komend weekend staat de derde Eredivisie wedstrijd op het programma namelijk het Nederlands Kampioenschap op de sprint afstand te Leiderdorp. Ook hier staan Oceanus atleten aan de start om hun derde plek in de tussenstand te verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin