Triathlonclinics van start

Afgelopen week vond de aftrap plaats van de triathlonclinics bij de groepen 7 en 8 van de Antoniusschool, Samen Een en de Graankorrel. Ook bezocht het Oceanus Triathlon Team het Amstelveen College. De andere scholen worden binnenkort bezocht.

Tijdens de gymles werd er tijd besteed aan de triathlonsport en er was vooral veel aandacht voor de zwemloop, die op 20 juni voor alle leerlingen van groep 7 en 8 en het voortgezet onderwijs wordt georganiseerd.

Theorie en bewegen
Er werd gestart met een korte uitleg over triathlon en haar ontstaan. Daarna waren alle spullen die je maar nodig kan hebben besproken, zoals uiteraard zwemkleding, een racefiets, loopschoenen etcera.

Na het theoretische deel werd het tijd om te gaan bewegen. Vele leerlingen vroegen zich af hoe ze zwemmen in de gymzaal konden oefenen, maar weten nu wat droogzwemmen is. Na een aantal rondes warmlopen, kregen ze een korte loopscholing. Oftewel, waar moet ik op letten tijdens het lopen en wat moet ik vooral niet doen.

Lastig
Daarna was het tijd om de wissel te oefenen. Al droogzwemmend moesten de kinderen uit het ‘zwembad’ rennen naar hun schoenen, deze zo snel mogelijk aantrekken en de volgende aantikken. De eerste ronde was lastig zeker als je veters nog vastzaten, maar de tweede ronde werden alle verbeterpunten en tactiek doorgesproken om maar met de groep eerste te worden.

Na afloop kreeg iedere leerling een flyer om in te schrijven voor de zwemloop. Dit is ook meteen een vrijkaart om een keer gratis mee te trainen bij een van de afdelingen van Oceanus.

Inschrijven voor de zwemloop op 20 juni in het Oosterbad kan via de website van Triathlon Aalsmeer.

Foto's: het is zaak om snel je schoenen aan te trekken na het zwemmen. Er moest uiteraard ook gefietst worden tijdens de clinic. (foto's Oceanus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel