Triathleten Oceanus in Almere en Stein

Oceanus was goed vertegenwoordigd afgelopen weekend in Almere en in Stein. Tijdens de finaledag van het Almeers Triathlon Circuit bij ATC deden elf jeugdleden en een seniorlid van het Oceanus Triathlon Team mee. Het water kleurde paars tijdens de afsluitende zwemloop.

Hylke Sietsema ging van start op de lange afstand van 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen. Het lopen viel tegen en hij werd elfde in zijn categorie.

Klassementsplaats veilig stellen
De heren in de categorie 14+ waren Davy Heijsteeg, Bart Sommerling, Niels en Vincent. Heijsteeg behield met zijn vijfde plaats de eerste plaats in het algemeen klassement en Sommerling eindigde op de twee plek.

250 meter moest er gezwommen worden en 2,5 kilometer gelopen bij de jeugd 10+. Justin Heijsteeg behield met deze wedstrijd zijn tweede plaats en Thara Kleijberg wist haar vierde plaats ook veilig te stellen. Aan deze categorie deden ook Niels, Job, Thomas, Milan en Mirjam mee.

Triathlon Stein
In het Limburgse Stein waren ook Oceanus-atleten actief bij de zwaarste halve triathlon van Nederland. Het eredivisieteam kwam daar aan de start met Martin, Raymond, Niek en Pieter. Het team behaalde een twaalfde plek, waardoor ze in de tussenstand een plaats hoger kropen en zestiende zijn, buiten de degradatiezone.

Naast het eredivisiemannen team was er een grote afvaardiging van negen paarse sporters. Allemaal moesten ze 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer hardlopen. De heren en dames behaalden de volgende medailles: Frans van Heteren (6de), Carla van Rooien (3de) , Diana Gorter (2de), Corne Klein (8ste), Fedor Exmann (42ste), Kees Schouten (22ste) , Mariska Visser (8ste), Jeroen Heijstek (9de) en Josta Bolhuis (9de).