Trauma handballers – wéér net niet

Ze speelden een puike partij, maar weer was het net niet genoeg. In de play-offs verloor FIQAS Aalsmeer gisteravond in sporthal Opperdam met 28-27 van Volendam. De twee topploegen in de eredivisie maakten er een enerverend duel van, zeker in het slotkwartier. Maar opnieuw was het 'net niet' voor de Aalsmeerders.

Voor ruim zeshonderd toeschouwers begon FIQAS zwak. Het kwam meteen met 4-0 achter. Maar de ploeg herpakte zich knap en na zeven minuten was het voordeel voor Aalsmeer, 7-8. Het spel ging op en neer, hoewel de voorsprong intact bleef. De ruststand was 14-15.

Sterke start na rust
Het kon daarmee in de tweede helft alle kanten op. Maar de Aalsmeerders begonnen er het sterkste aan. Na een kleine vijf minuten was het 16-19. Volendammer Joey Duin maakte het toen te bont en mocht met een rode kaart zijn biezen pakken. Voor zijn ploeg werd het er niet beter op, want na tien minuten was de marge gegroeid tot vijf punten, 17-22.

Langzaam maar zeker kroop Volendam evenwel dichterbij. Met nog een kwartier op de klok was het verschil nog maar één punt, 22-23. Na de gelijkmaker, 23-23, was het de thuisploeg die telkens de kleinst mogelijke voorsprong nam. Het werd 24-23, 25-24, 26-25, 27-26. Aalsmeer liep steeds net achter de feiten aan.

Met nog een kleine vijf minuten te gaan vergrootte Volendam de marge tot twee punten, 28-26. Twee minuten voor tijd knabbelde FIQAS er een puntje af, 28-27. De Volendamse keeper Marco Woltersom stopte vervolgens een laatste Aalsmeerse aanval. Wapenfeit in de slotminuut waren time-outs van beide ploegen, maar het baatte de Aalsmeerders niet. Een nipte nederlaag was een feit.

Tussen de oren
Het is een trend dit hele seizoen, of liever gezegd een trauma: in de slotminuten de winst missen. Je zou denken dat het tussen de oren zit bij de lokale handbaltrots. Klassespelers, een brede basis, uitstekende, inspirerende trainer-coach René Romeijn, goede faciliteiten.

Romeijn wil ook weleens een titel met FIQAS! In de zaal laten zijn mannen het dit seizoen afweten, tenminste wat de competitiepunten betreft.

Duimen maar
Al is er nog niks verloren, want de nacompetitie is nog jong. Toch staat Aalsmeer na 3 duels vijfde. Een uiterst ondankbare plek, want daarmee zou het team de kruisfinales mislopen én volgend jaar buiten de Nederlands-Belgische topcompetitie, de BeNe League, vallen.

Komende donderdag 5 maart is het volgende duel, thuis in de Bloemhof tegen landskampioen Bevo (aanvang 20.00 uur). Zondagmiddag 8 maart alweer speelt Aalsmeer uit, tegen een evenmin misselijke tegenstander, Lions. Het kan nog alle kanten op. Duimen dus maar.

Foto's: fotograaf Jaap Maars was er gisteravond bij in Volendam en maakte een serie foto's, te zien in de gallery. In beeld onder meer uitblinker Samir Benghanem (13), Remco van Dam (9), Tim Bottinga (22), strafworpspecialist Lars van Wijk (2) en Rodrigo Huttinga (6) in keepersshirt in de laatste minuut, om toch een gelijkspel te kunnen forceren. Ook op de foto de aftocht van Volendammer Joey Duin (9) na een rode kaart