Topper onbeslist, RKDES verrast en Zondag stopt

Daan Vaneman in actie

Door: redactie. Het kalenderjaar 2024 is alweer bijna een maand onderweg. Dat betekent dat ook de winterstop voorbij is en de voetbalcompetitie weer hervat wordt. Na de valse start vorige week in Montfoort waar de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer met 3-2 verloren, ontving de ploeg afgelopen zaterdag koploper BFC uit Bussum. De ploegen verdeelden de punten: 1-1. De zondagtak blijft puntloos na het 2-3 verlies tegen DIOS. RKDES pakte wel een driepunter door te winnen van BSC’68.

Luke Vahle zoekt houvast

Naar de topper in de eerste klasse had menig voetballiefhebber uitgekeken. Zo vroeg na de winterstop dat de nummers één en twee van de ranglijst elkaar zouden treffen, dat moest wel vuurwerk opleveren. Vuurwerk was er wel voor aanvang van de wedstrijd, als sfeeractie van de supporters. Aalsmeer stelde diezelfde supporters echter teleur door een tam begin. De wil om te winnen en zo kans te houden op de periodetitel spatte er niet direct van af. Het nog altijd ongeslagen BFC kwam voor rust met 0-1 voor en het was aan doelman Marijn van Wandelen te danken dat de achterstand niet groter was dan één goal.

Daan Vaneman werd verkozen tot ‘Westeinderpas Man of the Match’ (Foto Ton van Eenennaam)

Na rust knokte Aalsmeer zich terug waarbij het leek alsof BFC en Aalsmeer van vorm waren gewisseld na rust. Een mooie individuele actie van Daan Vaneman bracht de ommekeer. Met een mooie schijnbeweging speelde Vaneman zijn tegenstander uit en gaf een uitstekende lage voorzet die de sprintende Axel Wendt alleen nog in het lege doel hoefde te tikken. Aalsmeer leek na de gelijkmaker de wedstrijd in handen te hebben, maar toen gebeurde er iets waar niemand rekening mee had gehouden: de scheidsrechter raakte geblesseerd. Na een korte pauze waarin een nieuwe scheidsrechter werd gevonden, konden de teams weer beginnen maar aan de 1-1 stand veranderde niets meer. Volgende week neemt Aalsmeer het uit op tegen Roda 46’ uit Leusden.

RKDES verkleint achterstand
RKDES kwam verrassend sterk de winterstop uit. De Kudelstaarters namen het in eigen huis op tegen het hoog geklasseerde BSC ’68. DES, dat na een goede seizoensstart is afgezakt naar de middenmoot won verrassend met 3-1 van de nummer twee van 3A. Mede door het verlies van koploper SV Aarlanderveen, is het gat tussen nummer RKDES dat zesde staat en de koploper slechts drie (!) punten. Volgende week neemt DES het op tegen RKSV DoCoS.

Aalsmeer Zondag verliest en stopt
Opnieuw een teleurstellende middag voor Aalsmeer Zondag. Na hard knokken lukte het de zondag selectie weer niet om drie punten te pakken. Ditmaal was DIOS te sterk voor de ploeg van Bas Groenveld. Aalsmeer haalde dit seizoen slechts één punt uit elf wedstrijden, daarom blijft er werk aan de winkel om niet als directe degradant te eindigen. Overigens heeft dat behalve een enorme teleurstelling geen verdere consequenties aangezien FC Aalsmeer deze maand besloot te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Volgende week neemt Aalsmeer het in eigen huis op tegen SMVC Fair Play.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Werkreturn, bron: VIA)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel