Topper eindigt in puntendeling

Het is spannend in de top van het klassement van de tweede klasse waarin FC Aalsmeer uitkomt. Afgelopen zaterdag ontving Aalsmeer De Bilt aan de Dreef. In een meer dan herfstig decor werd het voor 100 toeschouwers een spannend duel waarin er met 1-1 gelijk gespeeld werd.

Het is aftellen geblazen voor FC Aalsmeer op dit sportpark. Vrijwel zeker zal de wedstrijd op 12 december tegen Zevenhoven als laatste de geschiedenisboeken ingaan. Na de winterstop, die een week later begint, moet het complex aan de Beethovenlaan zover gereed zijn dat daar voortaan gespeeld kan worden. Voor de lagere elftallen blijven voorlopig nog twee velden aan de Dreef beschikbaar.

De overvloedige regenval maakte het spel en het veld er zaterdag niet beter op. De Bilt kwam vlak voor rust op voorsprong door een aanval waarbij  de buitenspelval knap ontweken werd en Mathies van Heesbeen eenvoudig kon scoren. Tien minuten voor tijd kopte Burak Sitil een bal tegen de keeper waarna hij het leer alsnog in het doel kon werken. De inzet van de aanvoerder verdween prachtig in de kruising.

De lachende derde na de puntendeling was Almere. De lijstaanvoerder won wel zijn wedstrijd en liep daardoor twee punten uit op Aalsmeer en De Bilt.