Topper aan Beethovenlaan

Vreugde na een treffer in de vorige thuiswedstrijd tegen Docos (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. De nummer 1 tegen de nummer 2, kan het nog spannender? Zaterdag speelt FC Aalsmeer de topper tegen SV Donk, bij winst komt de titel voor FC Aalsmeer steeds dichterbij.

Spannend gaat het worden, dat is een zekerheidje, dat kan ik u beloven. Voor SV Donk is alleen een overwinning de enige kans op de titel. Een overwinning van FC Aalsmeer betekent namelijk een achterstand van negen punten voor SV Donk en dat zal normaal gesproken niet meer ingehaald kunnen worden. Alleen ESTO kan bij winst in hun inhaalduel op vijf punten van Aalsmeer komen. Aalsmeer is nu al acht wedstrijden ongeslagen en zal er alles aan gaan doen om deze reeks nog even uit te breiden.

Gezien het feit dat FC Aalsmeer nog twee uitwedstrijden en vier thuiswedstrijden te gaan heeft lijkt het erop dat het dit seizoen eindelijk gaat lukken, een kampioenschap en directe promotie naar de Eerste Klasse. Grootspraak? Misschien, maar het team van trainer van Ted Verdonkschot laat wekelijks zien dat het zeer moeilijk te verslaan is en zeker op eigen bodem.

Zowel aanvallend als defensief staat het goed, dat laten de cijfers duidelijk zien: 46 goals gescoord, het hoogste aantal in de Tweede Klasse. Tegendoelpunten heeft het net zoveel gekregen als de tegenstander van zaterdag SV Donk namelijk 24. Het ziet er dus goed uit voor FC Aalsmeer maar in het voetbal kan alles gebeuren, zeker in deze klasse, je bent pas kampioen als de tegenstanders je niet meer kunnen inhalen en dat is nog niet het geval.

Zaterdag dus, hou de middag vrij, zeg alles af en zorg dat u er vroeg bij bent. Het kan haast niet anders of dit moet een middag met spanning en sensatie worden. Hachelijke momenten voor beide doelen en prachtige doelpunten (hopelijk voor FC Aalsmeer). Het wordt elke thuiswedstrijd spannender, drukker en luider met Bengaals vuur en een DJ die de thuisdoelpunten met een heuse ‘House Beat’ viert.

Heeft u er al zin in? Ik wel! Lekker een spannende wedstrijd kijken en als het een beetje meezit dans ik ook nog als de DJ de doelpunten van Aalsmeer viert. Viert u het met mij mee? Tot zaterdag dan, half drie aan de Beethovenlaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaat FC Aalsmeer op weg naar de titel?

 

Het gaat goed met het team van trainer Verdonkschot, afgelopen zaterdag werd er voor de zesde achtereenvolgende keer een wedstrijd gewonnen.

 

En weer verloor de concurrentie punten, een terugkerend item in de tweede klasse. Voorlopig is FC Aalsmeer het enige team dat daarvan echt profiteert. In de uitwedstrijd tegen RVC 33 werd met 0-3 gewonnen. Makkelijk ging dat niet en de doelpunten vielen pas op het einde van de wedstrijd maar de drie punten werden meegenomen naar Aalsmeer.

De Aalsmeerders staan nu vijf punten los van de nummer twee Alphia en zes punten los van de nummer drie en vier. Je zou kunnen spreken van een klein gaatje. Helaas zegt dat nog niet al teveel want puntverlies is in deze klasse (bijna) onvermijdelijk.

Dat het goed gaat met FC Aalsmeer hebben we allemaal kunnen zien in de laatste thuiswedstrijd aan de Beethovenlaan, heerlijk voetbal met prachtige momenten en mooie doelpunten. Dit jaar zijn ze nog ongeslagen met zes overwinningen en één gelijkspel. A.s. zaterdag tegen DoCoS moeten ze daar een vervolg op geven want dat is de volgende tegenstander die gaat proberen FC Aalsmeer te dwarsbomen in de jacht naar het kampioenschap. Met elf punten voorsprong op DoCoS mag koploper FC Aalsmeer dit natuurlijk niet laten gebeuren.

Klein smetje is wel het uitvallen van topscorer Vahle. Het is nog niet duidelijk of hij de wedstrijd van zaterdag gaat halen maar blessures en schorsingen zijn natuurlijk zaken waar elke club mee te maken krijgt en het zal voor FC Aalsmeer dan ook geen excuus zijn voor de wedstrijd tegen DoCoS. Gelukkig is de selectie van een dermate hoog niveau dat eventuele blessures goed zijn op te vangen. De naam van Rachid el Yaghmouri moet dan ook genoemd worden. Een geweldige mooie speler die niet in de basis staat maar met elke invalbeurt zijn fantastische techniek laat zien!

Zaterdag dus, ik nodig u dan ook allen uit om weer langs de lijn te staan. De laatste thuiswedstrijd werd zeer goed bezocht en het lijkt wel of steeds meer mensen het complex van FC Aalsmeer weten te vinden. Het is dus zaak om er vroeg bij te zijn om een goede plek uit te zoeken want voor dat u het weet staat u achteraan en mist u net die ene mooie pass of nog erger, een doelpunt. Ik zorg dat ik op tijd bent, u ook? Tot Zaterdag.

Fred Ottenhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin