Top 10 klassering voor Oceanus Triathlon jeugd

De Aalsmeerse Oceanus jongens van het Multi Triathlon team Davy Heijsteeg, Niels van Bunningen en Bart Sommeling vertegenwoordigen hun vereniging in Oss/Ravestein afgelopen weekend. Daar streden ze tijdens de derde wedstrijd van de tweede divisie triathlon voor de prijzen.

De jongens gingen volle goed moed richting Brabant alwaar het team werd aangevuld met Youri Keulen die het Aalsmeerse drietal goed aanvulde.

Opmars langs de oevers
Na het 500 meter zwemonderdeel kwam Bart Sommeling na 5.58 minuten, weer met een grote voorsprong uit het water en stapte na een goede wissel op de fiets. De luxe 1,2,3 van Weert werd verstoord door een vreemde op de tweede plaats. Davy Heijsteeg wist wel als derde op de fiets te stappen voor de 22 km lange fietstocht. 

Niels van Bunningen knap veertiende en Youri gevolgd op een dertigste maakten hun opmars langs de oevers van het grote water. Al snel wist Youri zijn klasse op de fiets te tonen en reed in rap tempo naar de kop van de wedstrijd. Na een goede wissel bij de plaatselijke boerderij wisten Youri en Davy na circa 43 minuten aan het looponderdeel te beginnen gevolgd door Niels en Bart op zo’n twee minuten.

Negende plek
De beloofde 20 minuten looptijd van de heren op de vijf km zat er helaas niet in. Wel hadden de atleten met deze inspanning voor de tweede keer op rij gezorgd voor een negende plek in het team klassement. En dat als jongste team.

Het team staat nu na drie wedstrijden op de veertiende plaats met in totaal 23 teams en er bestaat een mogelijkheid dat het jonge team een top 10 klassering gaat behalen in het eindklassement. 

Echter, hiervoor zullen ze op 14 september in Almere tijdens de teamrelay nog betere prestaties neer moeten zetten. Iedereen is welkom om de jongens aan te moedigen.

Uitslagen
Youri Keulen 1.02.04 (10e) – Davy Heijsteeg 1.03.36 (23e) – Niels van Bunningen 1.08.41 (54e) – Bart Sommeling 1.08.45 (55e)

(Foto Oceanus, van links naar rechts: Davy Heijsteeg, Niels van Bunningen, Youri Keulen en Bart Sommeling)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel