Toewijding en clubliefde bij jarige AVA

De moeder aller sporten. Wethouder van sport Gertjan van der Hoeven benadrukte het nog maar eens tijdens zijn felicitatietoespraak bij de 50-jarige Atletiekvereniging Aalsmeer. Atletiek is een brede sport.

AVA zag Sarah en vierde dit met leden en oud-leden afgelopen zaterdag. Een estafetteloop, spelletjes voor de jeugd en een barbecue. Het werd een gezellig samenzijn aan de Sportlaan.

Gedragen door vrijwilligers
Bestuurslid René Spitteler heette iedereen welkom, waarna Gertjan van der Hoeven de atletiekvereniging namens de gemeente feliciteerde met een zilveren schaal en geldbedrag. “Een vereniging die groot is geworden door toewijding en clubliefde,” zei hij. “Gedragen door vrijwilligers die in de spotlights staan, maar vaak ook onopvallend op de achtergrond helpen. Dat verdient een groot applaus.”

AVA kan zich dit jaar aansluiten bij het lijstje van andere jubilerende lokale sportverenigingen. IJsclub Uiterweg 125 jaar, Basketbalvereniging Aalsmeer 50 jaar, VVA 95 jaar en RKAV 65 jaar.

Onderhoud of verplaatsen?
De atletiekvereniging is op leeftijd, wat ook inhoudt dat de atletiekbaan opgeknapt moet worden. “Dit is niet makkelijk gezien het beschikbare budget,” aldus de wethouder. De gemeente is de mogelijkheden aan het onderzoeken. Wordt de vereniging verplaatst naar de Hornmeer? Zou zo maar kunnen. “Het onderzoek wordt zorgvuldig gedaan. Heb daar vertrouwen in en laten we het met positiviteit tegemoet zien.”

Tot slot kwam er een afgevaardigde van de Atletiekunie aan het woord. Hij feliciteerde de vereniging en overhandigde een mooie jubileumvlag die een prominent plaatsje bij de club zal krijgen.

50 km
AVA gooit hoge ogen met technische nummers, maar is van oudsher voornamelijk een hardloopvereniging. Om dit nog maar een keertje te benadrukken werd er tijdens het jubileumfeest een estafetteloop van 50 km gelopen door 125 (oud-)leden. De spits werd afgebeten door Gerrit van der Steeg, die al vanaf dag 1 lid is van de atletiekvereniging en nog steeds iedere week komt trainen.

Ook de wethouder moest eraan geloven en 400 meter hardlopen, wat hem goed afging. Jong en oud liep de rondjes fanatiek mee. De jeugd kon zich, naast meelopen, vermaken met het springkussen en spelletjes op het middenterrein. Ter afsluiting werd er een barbecue georganiseerd met muziek.

Foto's: (van boven naar beneden) wethouder Gertjan van der Hoeven gaf het estafettestokje kundig over; toehoorders bij de toespraken; oudste lid Gerrit van der Steeg liep als eerste bij de estafette; en jeugd werd vermaakt met leuke spelletjes. (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel