Toernooiwinst voor handbaltalenten

Door: redactie. Afgelopen Paasweekend vond het fameuze Jac Stammes jeugdhandbaltoernooi plaats. In sporthallen van Aalsmeer, Kudelstaart en Amstelveen streden zo’n 800 jonge handbaltalenten uit binnen- en buitenland om de prijzen. Waar de jongens A van Green Park Aalsmeer er met de toernooiwinst vandoor gingen na een 16-10 zege op DWS in de finale, nam Quintus uit Kwintsheul uiteindelijk de meeste prijzen mee naar huis.

In Eindhoven werd nog een niveautje hoger gehandbald. Daar viel de beslissing over deelname aan het WK in 2023 helaas niet in het voordeel van de nationale ploeg met daarin (oud)Aalsmeerders Jeffrey Boomhouwer, Lars Kooij en Samir Benghanem. Tegenstander Portugal won met 28-35 en trok na het eerdere verlies in Portimao met 30-33 dankzij een gunstiger doelsaldo aan het langste eind. Onze handbalminnende fotograaf Jaap Maars was erbij zowel in Eindhoven als bij het Jac Stammestoernooi. Zie zijn resultaat onder de advertentie van de firma Hoekwater.

Aalsmeer won dinsdagavond de derde wedstrijd in de HandbalNL League met 38-28 van Quintus. Woensdagavond verloor Lions verrassend met 26-24 van Bevo waardoor Aalsmeer met zes punten uit drie duels aan de leiding gaat, gevolgd door Bevo met vier punten. Aanstaande zaterdag speelt Aalsmeer in Limburg tegen Lions dat drie punten heeft verzameld. Na tien gespeelde wedstrijden spelen de nummers 1 en 2 in de eindstand in een best of three om de landstitel.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin