Toekomst atletiekbaan gegarandeerd

Aalsmeer behoudt haar atletiekbaan. Gisterenavond werd tijdens de gemeenteraadsvergadering akkoord gegaan met het voorstel voor renovatie van de atletiekbaan van AVA Aalsmeer en de bouw van een nieuw clubhuis dichterbij de baan.

Het naastgelegen tennispark van All Out krijgt hierdoor de mogelijkheid om extra banen aan te leggen.

PACT tegen
De fracties van AB, CDA, VVD en HAC stemden voor. PACT stemde tegen, omdat ze kosten niet in verhouding vinden staan met het aantal leden. Eerder werd hier al uitgebreid over gediscussieerd en aangegeven dat de atletiekvereniging meer doet dan alleen eigen leden laten sporten, zoals de accommodatie verhuren aan scholen etc. Conclusie is dat de gemeente deze meerwaarde voor de gemeenschap inziet. 

Wethouder Gertjan van der Hoeven en het AVA bestuur komen op korte termijn bij elkaar om de volgende stappen te bespreken. “Wellicht zou dan al in de zomer 2017 kunnen worden begonnen met de uitvoering van werkzaamheden,” aldus voorzitter René Spitteler. 

Foto's: Schoolatletiekdag en wethouder Gertjan van der Hoeven geeft het estafettestokje over tijdens 50-jarig jubileum AVA (Foto's archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin