Toch nog EK-brons voor Daniël Giacon

Woensdag was hij zwaar teleurgesteld na het missen van een plaats in de halve finales op het individuele toernooi. Twee dagen later dreef de donkere wolk weg: de Aalsmeerse floretschermer Daniël Giacon kon toch nog naar het podium van de Europese kampioenschappen in het Bulgaarse Plovdiv. Samen met zijn teamgenoten Quincy Duhaleh, Daan Weber en Paul Stockman veroverde hij brons in het toernooi voor landenteams in de categorie cadetten, schermers tot 17 jaar. Een historische prestatie voor de bescheiden schermnatie Nederland.

Het door Daniël Nivard en Andra Borella geleide team was in de eerste ronde vrijgesteld en klopte vervolgens Servië met 45-35 en Denemarken met 45-41. In de halve finales was Frankrijk met 24-45 duidelijk te sterk voor Oranje. In de kleine finale werd aangetreden tegen Polen. Het werd een spannende strijd, in de slotpartij beslist door een fraaie 7-1 zege van de overgelukkige Giacon.

De 16-jarige Aalsmeerse schermer van Schermcentrum Amsterdam komt morgen (zondag) nog in aktie in het individuele juniorentoernooi en woensdag in het equipetoernooi voor junioren.