Titelstrijd krijgt zenuwslopend slot

De 1-0 van Luke Vahle, volgens zijn tegenstander vanuit buitenspelpositie

Door: Matthijs Bos. Het einde van de voetbalcompetitie komt in zicht. De ongelofelijk spannende titelstrijd blijft volop in gang. Wie trekt er aan het langste eind en mag zich tot kampioen laten kronen? Zowel FC Aalsmeer Zaterdag als RKDES wisten te winnen zodat er nog altijd een kampioenschap lonkt. Aalsmeer Zondag had vanwege Bevrijdingsdag geen programma.

FC Aalsmeer nam het op de dag van de Nationale Herdenking op tegen SVL uit Langbroek. Aalsmeer wist voorafgaande aan de wedstrijd dat het zich geen enkel puntverlies meer kon permitteren, wil de ploeg van Ted Verdonkschot nog kampioen worden en direct promoveren naar de vierde divisie. SVL wil veilig in de eerste klasse blijven en stond daarom ook niet ongemotiveerd aan de aftrap. Tegelijkertijd trapten in Amsterdam de nummers 1 en 2 van de ranglijst af: Zuidvogels tegen DVVA.

Twee keer Vahle
Pas laat werd de wedstrijd interessant aan de Beethovenlaan. Toen doorkwam dat Zuidvogels op achterstand was gekomen, zette Aalsmeer een tandje bij. Vlak voor tijd kwam Aalsmeer op voorsprong. Een omstreden moment. Volgens de SVL aanhang stond doelpuntenmaker Luke Vahle namelijk in buitenspelpositie. Na een flinke discussie tussen scheidsrechter en SVL-spelers bleef de goal staan. Diep in de blessuretijd was het wederom Luke Vahle die raak schoot en opnieuw werd de scheidsrechter bestormd. Ditmaal werden er ook meerdere gele en rode kaarten getrokken.

Luke Vahle met twee goals ‘Westeinderpas man of the Match’ (Foto: Ton van Eenennaam)

Slotakkoord
Door deze overwinning herpakt Aalsmeer zich na het recente puntverlies op bezoek bij Victoria. Zuidvogels verloor met 3-0 bij DVVA waardoor laatstgenoemde de eerste plek overnam en er nog helemaal niks beslist is in 1B. BFC verloor van Batavia ’90 waardoor die club lijkt af te haken in de titelrace. Aalsmeer staat dankzij de winst derde op slechts twee punten afstand van koploper DVVA. Komende zaterdag neemt Aalsmeer het  in eigen huis op tegen VV Woudenberg, dat al gedegradeerd is. Een spannend slotakkoord nadert in 1B met nog drie speelrondes te gaan.

Klik hier voor de cijfers in 1B

RKDES nek aan nek met Koudekerk
Ook RKDES heeft nog altijd zicht op de titel. Aan de zegereeks van vier werd zaterdag ook nog een vijfde toegevoegd door 3-0 winst op ASC. RKDES deelt de koppositie nu met Koudekerk dat de Kudelstaarters op doelsaldo voorblijft met een verschil van slechts vier goals. Mede dankzij de 7-1 tegen LVV Lugdunum.

Net als Aalsmeer kwam RKDES pas laat in de wedstrijd tot scoren. Uit een penalty mocht Mike van den Bergen de 1-0 op het bord schrijven. Binnen zes minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 3-0 door goals van Mano van Veen en Roy Endhoven. Volgende week neemt RKDES het uit op tegen TAVV en gaat Koudekerk op bezoek bij ESTO.

Klik hier voor de cijfers uit 3C

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Antenna)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel