Titelkansen in eigen hand

Sfeeractie bij aanvang van elke thuiswedstrijd (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. FC Aalsmeer is nog maar twee overwinningen verwijderd van de titel. Bij verlies van SV Donk tegen TAVV en een overwinning van FC Aalsmeer tegen Legmeervogels zijn ze zelfs deze zaterdag al kampioen.

Dat klinkt simpel maar kampioen word je niet zomaar, zeker in deze klasse niet, dat is wel duidelijk na het teleurstellende gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Alphia. Gelukkig heeft het team van trainer Verdonkschot alles nog in eigen hand. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen waarvan drie op eigen veld. Twee overwinningen is FC Aalsmeer dan ook verwijderd van het zo felbegeerde kampioenschap.

Zaterdag volgt de eerste van de twee opeenvolgende thuiswedstrijden. Theoretische kansen via nederlagen van de concurrent laat ik even buiten beschouwing. Gewoon twee keer winnen en de buit is binnen. Wederom simpel gezegd maar de kans om kampioen worden op eigen veld ligt voor het grijpen en als dat zaterdag niet lukt volgt er nog een kans op 13 mei tegen RCL. Twee uitgelezen kansen om kampioen te worden, kan het nog mooier?

Legmeervogels is de niet te onderschatten tegenstander zaterdag, dat laat de stand in de derde periode wel zien. Zij hebben maar liefst twaalf punten gehaald uit de laatste vijf wedstrijden, één punt minder dan FC Aalsmeer en staan op de tweede plaats in de derde periode. Zij zullen er dan ook alles aan doen om drie punten mee naar huis te nemen.

Het is te hopen dat FC Aalsmeer zo compleet mogelijk aan de wedstrijd kan beginnen. Het meespelen van Luke Vahle en Mike Dam is dan ook zeer belangrijk voor FC Aalsmeer, zij maken het elke tegenstander zeer lastig. Het is al een aantal keren gememoreerd, FC Aalsmeer heeft de beste spelers en is de beste ploeg maar dat wil niet zeggen dat je zomaar alle wedstrijden wint en op je sloffen kampioen wordt.

We gaan het zien, FC Aalsmeer tegen Legmeervogels een heuse derby. Mijn verwachting is dat het een fantastische wedstrijd gaat worden, dat kan niet anders. Strijden tegen degradatie en om het kampioenschap, dat moet spektakel opleveren en het zal dan ook druk worden zaterdag. Ik raad u aan om op tijd te komen want voor dat u het weet staat u achteraan en ziet u niets van de wedstrijd. Ik zorg dat ik vooraan sta, u ook? Tot zaterdag dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel