Ticket finaleduels kan Green Park vrijwel niet ontgaan

Door: Klaas Leegwater. Green Park Aalsmeer heeft met zeer ruime winst (38-20) op Volendam een belangrijke stap gezet richting de finaleduels eind mei/begin juni tegen het Limburgse Lions. Het team van  Bert Bouwer bezet de tweede positie in de HandbalNL League, enig overgebleven concurrent Bevo volgt op zes punten achterstand. De ploeg uit Panningen heeft weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld, de kans dat Green Park in de resterende duels tegen  Hurry Up en Volendam het ticket voor ’the best of three’ nog verspeelt is klein.

Was het drie weken geleden nog kantje boord dat Green Park in het Palingdorp de punten wist veilig te stellen (27-28), donderdagavond in de Bloemhof hadden de Aalsmeerders weinig van de Volendammers te duchten. Met speels gemak  en een uitmuntende doelman René de Knegt (10 stops) bouwde de thuisclub tegen de matig acterende bezoekers al in het eerste bedrijf aan een ruime voorsprong, de 19-10 ruststand vertelde deze avond veel over het krachtsverschil tussen de zwart-en oranjehemden.

Tien minuten gespeeld in de tweede helft bij 24-13 kon Green Park relax het restant uitspelen. De Knegt, vorig seizoen overgekomen van Hurry Up en inmiddels uitgegroeid tot eerste doelman, stond zijn plaats af aan Marco Verbeij. Tevens liet coach Bouwer een aantal jeugdspelers ervaring opdoen, Besseling, De Bruin, Hartog  en Van der Ban mochten minuten maken. Via 31-15 in de 50e minuut eindigde het ongelijke duel in een monsterscore voor de Aalsmeerders.

Het uitbundige feestje dat de thuisploeg na afloop vierde was een duidelijk signaal over het vertrouwen in een goede afloop, toegangsbewijs voor de finalewedstrijden zal niet meer weggegeven worden. Bij de Aalsmeerders scoorden rechterhoekspeler Tobias Marx en cirkelloper Samir Benghanem zes keer. Bij Volendam maakte oudspeler van Green Park Erik Blaauw vier goals.

Stand: Lions 10-15, Green Park 10-13, Bevo 8-7, Voendam, 9-6, Hurry-Up 9-5. Programma: 15 mei: Hurry Up-Green Park, 22 mei: Volendam-Green Park.