Tennissers tellen af naar toernooi

Over ruim tien dagen wordt bij Tennisvereniging Kudelstaart (TVK) het jaarlijkse Open Dubbeltoernooi gespeeld. Een populair toernooi in de regio waar veel tennisliefhebbers in de categorieën 3 t/m 8 aan meedoen.

Ieder jaar is er een goed doel gekoppeld aan het toernooi. Dit jaar is het Stichting Steun 22Q11 (22Q11 Deletiesyndroom), maar vorig jaar was dat Stichting Support4Specials. Een gedeelte van het inschrijfgeld van de deelnemers werd gereserveerd voor deze stichting die geld inzamelt om kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking dolfijn ondersteunende therapie te laten volgen.

Maatschappelijk belang
Toernooiorganisator Wim Hulsbos overhandigde onlangs een cheque van € 1.752,-  aan voorzitter Jan Steines van Stichting Support4Specials en Rick Zethof, die via deze stichting therapie heeft mogen volgen. “De organisatie van het toernooi vindt het belangrijk dat deelnemers beseffen dat dit tennisevenement niet alleen draait om gezelligheid en sportiviteit, maar dat wij als organisatie ook het maatschappelijk belang hoog in het vaandel hebben staan,” zegt Hulsbos. “Mooi dat we vorig jaar kinderen met een verstandelijke beperking mochten helpen.”

Steines is blij met deze donatie. “Therapie op Curaçao kost enorm veel geld. We constateren en ook onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met bijvoorbeeld Downsyndroom of autisme veel baat hebben bij het volgen van dolfijntherapie. De interactie met de dolfijnen zorgt ervoor dat de aandacht en het concentratievermogen van de kinderen vergroot kan worden. Dit is weer essentieel voor de ontwikkeling op verschillende gebieden.”

Toernooi 2016
Inschrijven voor het Open Dubbeltoernooi 2016 is niet meer mogelijk. Dit jaar zal het park aan de Bilderdammerweg in Kudelstaart van 23 t/m 31 juli omgetoverd worden in Amerikaanse sferen, want het thema van 2016 is ‘Stars & Stripes’. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat het een week lang gezellig op het tennispark wordt, ook voor de toeschouwers. Zo is er onder andere een wisselend dagmenu, uiteraard Amerikaans getint.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op de website van TVK en informatie over dolfijntherapie op Curacao op de website van Support4Specials. 

Foto's: (boven) Wim Hulsbos, Jan Steines en Rick Zethof. Foto: Ilse Zethof. (Onder) wedstrijdbeelden uit 2014. Foto's archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel