Tennissers doneren aan gehandicapten

Ieder jaar organiseert Tennisvereniging Kudelstaart (TVK) een Open Dubbeltoernooi. Een populair toernooi in de regio op de kunstgrasbanen van de vereniging, waar naast sportiviteit en gezelligheid ook het maatschappelijk belang hoog in het vaandel staat.

Aan het toernooi is jaarlijks een goed doel gekoppeld en in 2013 was dit Stichting Dag van je Leven. Toernooi-organisator en tennisleraar Wim Hulsbos mocht afgelopen week een cheque van € 1.757,30 overhandigen aan Rob Langelaan, de voorzitter van de lokale stichting.

Niet vanzelfsprekend
De 460 deelnemers betaalden inschrijfgeld voor het open toernooi, waarvan een deel naar het goede doel gaat. Daarnaast werd iedereen opgeroepen om een kleine bijdrage in de collectebus te doen. “Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers beseffen dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om zomaar met dit toernooi mee te kunnen doen,” vertelt organisator Hulsbos, die het toernooi vorig jaar voor de twintigste keer organiseerde. “Daarom lieten we iedereen een extra bijdrage doen om mensen met een beperking ook een leuk uitje te gunnen.”

Langelaan van Dag van je Leven is blij met de donatie. “We organiseren activiteiten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking uit de regio en dat kost veel geld. Zeker het vervoer dat erbij komt kijken is prijzig.  Als er niets wordt georganiseerd voor deze doelgroep, dan komen ze door de bezuinigingen nergens meer. Voor hen is ontspanning nu eenmaal lastig te regelen.”

Botendag
Stichting Dag van je Leven gaat deze donatie onder andere inzetten voor de jaarlijkse botendag, die aanstaande zaterdag 14 juni weer plaats vindt. Het bestuur is nog op zoek naar booteigenaren die een paar uurtjes met mensen met een verstandelijke beperking willen gaan varen. Ze zijn altijd onder begeleiding en genieten intens van de rust op het water. Heeft u een boot en lijkt het u leuk om deze mensen een fantastische dag te geven? Schrijf dan in. 

Toernooi 2014
Het open dubbeltoernooi van dit jaar wordt gespeeld van 19 t/m 27 juli in Kudelstaart. De inschrijving is open en tennissers kunnen zich aanmelden voor dames- en herendubbel en gemengd dubbel in de categorieën 3 t/m 8. De uiterste inschrijfdatum is 6 juli.

Het goede doel van 2014 is Pink Ribbon. De organisatie hoopt ook dit jaar weer een mooie donatie te kunnen doen.

Foto: opentoernooi-organisator Wim Hulsbos (rechts) reikt cheque uit aan Dag van je Leven-voorzitter Rob Langelaan. (foto Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel