Tennissen in oud-Hollandsche stijl

Het Open Dubbel Toernooi bij Tennisvereniging Kudelstaart zit er voor dit jaar weer op. De tennissers kwamen in grote getale op het populaire toernooi af, wat dit jaar werd gehouden in ‘oud-Hollandsche’ stijl.

De vele vrijwilligers die de vereniging rijk is hadden alles uit de kast getrokken om het park in die sfeer aan te kleden. Naast de indrukwekkende bloemstukken kon je in verschillende hoekjes grappige oud-Hollandse details vinden. Het park was omgetoverd tot een waar museum.

Succesvol toernooi
Organisatoren Marijke en Wim Hulsbos hadden weer hun best gedaan om het toernooi tot een succes te maken. Ondanks dat het schema op zaterdag door de heftige storm compleet in de war liep, is het ze toch gelukt om het toernooi op een goede manier tot een einde te brengen.

De deelnemers en toeschouwers werden goed verzorgd. Iedere dag was er een speciaal toernooimenu, klaar gemaakt door enthousiaste vrijwilligers. Het was dan ook altijd gezellig druk langs de kant van de baan.

Voor ieder wat wils
De wedstrijden op de kunstgrasvelden van Kudelstaart werden gespeeld in veertien categorieën. De circa vierhonderd deelnemers speelden met speelsterkte acht tot en met de topcategorie drie. En dat in de dames en heren dubbel en gemengd dubbel.

Bij de sterkste poule pakte Misha Maarsen met haar broer Erwin Schmitz de eerste prijs. Deze laatste won ook de heren dubbel samen met Niels Bloklander. Bij de beste damescategorie gingen Marieke Bosio en Hanneke Palmen er met de eerste prijs vandoor. Tijdens de prijsuitreiking en afsluiting van het toernooi regende het, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen kan terugkijken op een geslaagd toernooi. 

Support4Specials
Ieder jaar wordt er een goed doel gekoppeld aan het dubbeltoernooi. Dit jaar was dat Support4Specials. Een stichting die het voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogelijk maakt om dolfijn ondersteunende therapie te kunnen volgen. Gebleken is dat dit positief bijdraagt in de algemene ontwikkeling van het kind.

Alle uitslagen en meer foto’s zijn terug te vinden op de website van TVK. 

Foto's: Het park was omgetoverd in oud-Hollandse stijl. De toeschouwers moedigden aan in tropische temperaturen maar kregen ook een regenbui op hun kop. Net als vorig jaar werden Misha en Erwin (rechts) eerste bij de gemengd dubbel drie. (foto's Desiree Vreken)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel