Teleurstellende resultaten RKDES en FCA Zondag

Ook Malick Lowe kon het tij voor Aalsmeer niet keren (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door Matthijs Bos. FC Aalsmeer werd afgelopen zaterdag kampioen in de tweede klasse. Het zondagteam van FC Aalsmeer kon een dag later een mooie stap zetten richting nacompetitie. Dan moest er wel gewonnen worden van laagvlieger SVH uit Den Haag. Maar dat gebeurde niet.

SVH staat momenteel op degraderen, daarom ook dat de Hagenezen de Aalsmeerders verrasten en met 4-2 huiswaarts keerden. Aalsmeer kwam nog wel op voorsprong in de wedstrijd. Jeroen Ezink maakte die goal. SVH ontsnapte twee keer aan een rode kaart in de eerste helft, een doorgebroken speler onderuit schoffelen was niet genoeg voor de rode prent vond de scheidsrechter. Kort na rust liep Aalsmeer achter de feiten aan. Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft stond de stand ineens op 1-3. Uiteindelijk wist Jayson van der Neut de aansluitingstreffer te maken, maar dat was niet genoeg voor de thuisploeg. Jeroen Ezink schoot later nog een vrije trap op de paal.

Ook RKDES verliest
Ook RKDES wist in aanloop naar de nacompetitie niet te winnen. DES kon op overwinning van LVV Lugdunum nog uitzicht houden op de nacompetitie. LVV stond namelijk in punten gelijk met de Kudelstaarters. En concurrent Koudekerk verloor bij Nieuwkoop, het enige wat DES moest doen was winnen. RKDES ging op bezoek bij LVV, maar zonder succes: 3-1. Volgende week speelt DES in eigen huis de seizoensafsluiter tegen Sporting Leiden.