Taekwondokanjers gehuldigd

Het succesvolle Special Needs Taekwondo team is gistermiddag officieel gehuldigd in De Oude Veiling in Aalsmeer. Het team won op het WK in Nieuw Zeeland 27 medailles. Namens de gemeente overhandigde locoburgemeester Robbert-Jan van Duijn een cadeau en deed gelijk ook een belofte: “In 2021, als het WK in Nederland wordt georganiseerd, zijn we er weer bij”.
Op ‘We are the champions’ van Queen kwamen, onder toeziend oog van familie, vrienden, supporters en sponsors, de sporters en hun begeleiders in optocht de grote zaal van De Oude Veiling binnengelopen. Behangen met goud-, zilver en bronzen medailles straalden de sporters van oor tot oor.
Hartstikke zwaar
Ze werden welkom geheten door de locoburgemeester, die zijn trots uitsprak en zei namens alle bewoners van Aalsmeer te spreken. “Vlak voor jullie vertrokken, kwam ik als wethouder sport, samen met wethouder zorg Wilma Alink, een avond bij jullie om mee te trainen. Dat vonden we hartstikke moeilijk en zwaar. Het is dus echt superknap wat jullie in Nieuw Zeeland hebben gedaan,” aldus Robbert-Jan van Duijn. ”En daarom ben ik hier nu ook als locoburgemeester, omdat wij het heel belangrijk vinden dat jullie een mooie huldiging krijgen. Al is het ook wel een beetje omdat ik dan mijn keten om kan doen, want dan lijkt het net of ik ook een medaille om heb en val ik niet zo op tussen jullie.” 
Avondje bioscoop
De sporters en hun begeleiders kregen als cadeautje van het college van burgemeester en wethouders een gezellig avondje bioscoop met popcorn en een drankje. Op de vraag wat ze het leukst hadden gevonden aan de reis zei één van de sporters: “het vliegen”, maar anderen vonden dat onderdeel juist wel erg lang duren.
Bondscoach David Chung van het Special Needs team bedankte de gemeente, sponsor Mike van der Laarse van de Mike Multi Foundation en Thomas Visser van De Oude Veiling voor hun inspanningen voor zijn team en het mogelijk maken van de reis naar het WK. De sporters waren onder de indruk en wilden eigenlijk niet stoppen met feesten. Maar met ‘Leef’ van André Hazes kwam toch echt een eind aan deze leuke belevenis.
Tekst gemeente Aalsmeer
Foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin