Super Cup niet naar FIQAS

De mannen van FIQAS speelden zondag, als verliezend bekerfinalist, de wedstrijd om de Super Cup tegen landskampioen en bekerwinnaar OCI/Lions.
Het krachtverschil was, evenals in het vorige seizoen, te groot. De Limburgers wonnen in Houten afgetekend met 31-23 en pakten zo de 'triple'.
 
De Aalsmeerse mannen openden aan het begin van de strijd gelijk de score door Remco van Dam. Daarna namen de Lions het initiatief in de wedstrijd duidelijk over en wisten vrij snel uit te lopen naar een 8-2 voorsprong. Vervolgens bleef FIQAS achter de feiten aan lopen. Dit resulteerde in een 14-11 ruststand.  
 
Hoop
FIQAS begon sterk aan de tweede helft en wist de achterstand, via twee treffers van Rob Jansen en een goal van Wai Wong, te verkleinen tot nog slechts één punt: 16-17. De spanning leek terug maar binnen een paar minuten hadden de Lions de marge weer op zes gebracht. De Lions bleven stabiel spelen en handbalden de wedstrijd gemakkelijk uit. De Super Cup ging mee richting Limburg.
 
BeNe League begint
Zaterdag gaat voor de mannen van FIQAS de BeNe League weer van start. De eerste tegenstander in deze Belgisch/Nederlandse competitie is het Belgische Initia/Hasselt.
 
Dit seizoen is er heel wat veranderd in de BeNe League. Zo doen er dit jaar geen acht ploegen mee, maar twaalf: zes uit Nederland en zes uit België. Meer ploegen betekent dus ook meer wedstrijden. 22 in plaats van 14.Deze competitie kent dan ook een aantal weekenden met een dubbelprogramma. Een wedstrijd op zaterdag en op zondag.
 
Selectie
Ook in de selectie van FIQAS Aalsmeer is het nodige veranderd. Zo zijn Frank Lübbert, Nils Dekker, Robin Boomhouwer en Rodrigo Huttinga uit de opstelling verdwenen. Voor hen in de plaats is een aantal nieuwe spelers gekomen: Semmie Stigter (Hercules), Bernie Vermeer (Hellas) , Rob Jansen (Tachos) Quinten Ouderland (Aristos).
 
FIQAS en Initia Hasselt kwamen elkaar vorig seizoen ook al tegen. Een keer winst voor de Belgen en een keer voor de Aalsmeerders.
 
Seizoenkaart
Met deze kaart kun je alle wedstrijden van heren 1, dames 1 en heren 2 bezoeken. Deze ‘eye-of-the-tiger pas’ kost €70 voor volwassenen en €35 voor jeugd tot 16 jaar en 65+. Ze zijn te bestellen bij penningmeester@hvaalsmeer.nl
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel