Strijdlustig Aalsmeer verslaat koploper Sporting Pelt

De handballers in extase na de winst op de koploper

Door: Klaas Leegwater. Na twee nederlagen op rij versloegen de handballers van Aalsmeer zaterdagavond leider in de  BENE-League Sporting Pelt met 30-26. Het spannende duel wist de thuisclub met veel vechtlust in de slotfase naar zijn hand te zetten. De ploeg van coach Bert Bouwer, die enkele belangrijke spelers door blessures moest missen, knokte zich na een forse achterstand in de eerste helft knap terug in de wedstrijd.

De thuisformatie, zonder belangrijke schakel Vaidas Trainavicius, had in de eerste twintig minuten van het aantrekkelijke treffen de grootste moeite het Belgische Sporting Pelt bij te houden. Halverwege het eerste bedrijf keek Aalsmeer tegen een 11-6 achterstand aan. Tien minuten later waren de gastheren weer aangehaakt, onder meer door een mooie treffer uit de hoek van Donny Vink, waarbij de bal door de benen van keeper Nick Deekens het net raakte.

Enerverend
De hoekspeler van  Aalsmeer, die zaterdag in totaal zeven keer raak schoot, bracht zijn team vervolgens voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong, pauzestand was 15-13. In de tweede helft ging de strijd tegen de Belgen, met in de formatie de gelouterde bijna 39-jarige Pool Bartosz Konitz, lange tijd gelijk op. Pas in de laatste zes minuten, toen de spanning steeds verder opliep, werd het enerverende duel beslist.

Subliem
Inleiding in de slotfase naar de Aalsmeerse overwinning was een sublieme treffer van Samir Benghanem die vallend in de cirkel uit een moeilijke hoek de bal achter zijn rug langs snoeihard in de touwen gooide, heel dicht langs de oren van de verraste doelman Youri Denert. De mooie goal van de cirkelloper betekende 27-25, waarna Jeffrey Boomhouwer en tweemaal Donny Vink de zevende overwinning in de BENE-League voor Aalsmeer veiligstelde.

Stand: Bocholt 10-18, Lions 10-17, Sp.Pelt 10-16, Aalsmeer 10-14, Visé 10-12, Volendam 9-11.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars