Streekderby eindigt wederom in puntendeling

De strijd tussen de handbaldames van KOD en RKDES in de Kwakelse sporthal aan de Vuurlijn eindigde gisteren onbeslist. Lange tijd zag het er naar uit dat de thuisploeg de punten in De Kwakel zou houden maar vlak voor tijd sleepten de DES-dames toch een gelijkspel (22-22) uit het vuur. Zo werd net als het eveneens gelijk geëindigde thuisduel alsnog niet duidelijk welk dameshandbalteam nu daadwerkelijk de sterkste is.

Op de ranglijst staat RKDES één plek boven KDO. Dat is te danken aan een (iets) beter doelsaldo. RKDES heeft wonderlijk genoeg 258 doelpunten voor en precies evenveel tegen. KDO heeft een doelsaldo van -5. Beide ploegen staan net onder het midden en spelen niet echt een rol van betekenis in de competitie.

Bovenliggend
Maar een derby winnend afsluiten is wel een ultieme uitdaging waarmee het seizoen nog wat glans gegeven kan worden. Beide partijen gingen vol voor de winst. KDO nam meteen een 3-0 voorsprong en zou de hele verdere wedstrijd met minimaal verschil de bovenliggende ploeg blijven. Mede door het missen van drie strafworpen werd er met 10-8 in het voordeel van KDO gerust.

Aantrekkelijk
De tweede helft had alles in zich wat een derby aantrekkelijk maakt. Felle duels, spanning, prachtige treffers en jammerlijke missers. Met een voorsprong van 21-18 voor KDO gingen de teams de laatste vier minuten in. Het werd een slotfase waarover nog lang werd nagepraat.

Trukendoos
Allereerst gooide RKDES de trukendoos open. De keeper werd gewisseld voor een extra veldspeler om de druk op de KDO-dames te vergroten. Het lege doel werd direct een makkelijke prooi voor KDO. Desondanks herhaalde RKDES deze tactiek maar werd gestraft doordat de keeper te haastig wisselde in de tegenstoot. Met vijf spelers en een veldspeler op doel wist RKDES desondanks nog langszij te komen. Een vrije doelkans voor KDO werd in de slotseconden overgetikt door de veldspeler in het DES-doel. RKDES mocht blij zijn met het punt, KDO zal zich hebben afgevraagd waarom het geen stand kon houden.