Strafworp VZOD nekt Nexus

Na overwinningen op Korbatjo en DSO mochten de korfballers van VZOD/FIQAS zaterdag naar Schiedam, om tegen Nexus te spelen. Vorig veldseizoen speelden de Schiedammers nog in de derde klasse, de teams waren dus nieuw voor elkaar. Het liep uit op een gelijk opgaande en spannende strijd. Uiteindelijk boekte VZOD een 15-16 overwinning dankzij een benutte strafworp vlak voor tijd.

Gelijk op
VZOD begon niet scherp aan het duel, waardoor er snel tegen een 1-0 achterstand werd aangekeken. Via Eric Spaargaren en twee keer Chiel van Leeuwen werd de achterstand omgebogen naar een 1-3 voorsprong. Nexus had geen zin zich daarbij neer te liggen en kwam telkens weer langszij. VZOD maakte het zichzelf moeilijk door in de aanval de verkeerde keuzes te maken. Hierdoor kwam Nexus steeds meer in zijn spel. De Kudelstaarters gingen toch met een 7-8 voorsprong de rust in, met dank aan doelpunten van wederom Chiel van Leeuwen, Alyssa te Riele en driemaal Anika van Os.

De tweede helft begon gelijk met afwisselend spel van beide kanten. Nexus scoorde in het begin van de tweede helft maar liefst vijf keer, waar VZOD via Chiel van Leeuwen en Alyssa te Riele slechts twee keer wist te scoren, 12-10. Toch gaven de Kudelstaarters niet op. Dankzij doelpunten van Anika van Os, Hein van Leeuwen en Eric Spaargaren wist de uitploeg weer op voorsprong te komen.

Strafworp
De twee ploegen stonden goed te verdedigen, maar hadden behoorlijke moeite om te scoren. De teams bleven aan elkaar gewaagd. Het leek een gelijkspel te worden van 15-15, maar in de slotseconden van de wedstrijd kende de scheidsrechter een strafworp toe aan VZOD. Chiel van Leeuwen maakte geen foutje. Zo won VZOD met 15-16 van Nexus.

Aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen Madjoe, thuis om 15:30.