Straffen Bottinga en Benghanem fors verminderd

Max de Maat probeert op creatieve wijze te scoren

Door: Jaap Maars. Zoals verwacht was het een zaterdag een eenvoudige avond voor de handballers van Green Park Aalsmeer. Thuis tegen het laag geklasseerde Atomix werd een ruime overwinning geboekt. Nog positiever was het nieuws dat de straffen van handballers Tim Bottinga en Samir Benghanem in hoger beroep zijn gereduceerd tot respectievelijk zes en vier wedstrijden schorsing. Dit houdt in dat Benghanem vanaf heden speelgerechtigd is.

Aanvankelijk besloot de tuchtcommissie tot twaalf en zes wedstrijden, opgelegd vanwege de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens de strijd in de Bloemhof tegen Hc Visé BM.

Netjes verdeeld
De wedstrijd tegen laagvlieger Atomix ging om des keizers baard. Green Park had zich eerder al verzekerd voor een plaats bij de Final Four in Den Bosch in het weekend van 26 en 27 maart. De Belgen hielden de eerste tien minuten nog redelijk stand maar daarna walsten de Aalsmeerders over hun tegenstander heen. Niet verwonderlijk aangezien de gasten slechts twee bankzitters hadden en op de één na laatste plaats stonden. De doelpunten werden exact over twee helften verdeeld; twee maal 23-13. Eindstand 46-26.

Het was voor coach Bert Bouwer het sein om de jeugd een kans te geven en zij grepen dit met beide handen aan. Spelverdeler Vaidas Trainavicius werd gewisseld voor Jake Honig die zich een uitstekend vervanger toonde.

Doordat HC Visé won van Sporting Neerpelt hebben Green Park Aalsmeer en Sporting Neerpelt van plaats gewisseld en eindigen de pupillen van Bouwer als derde in de BENE-League.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de oproep om te gaan stemmen.