Stevig verlies handballers tegen Hurry Up

Komende zaterdagavond spelen de handballers van FIQAS Aalsmeer uit tegen Volendam. Vanouds een kraker, zeker als er iets op het spel staat. Dat is het geval: Aalsmeer moet in de play-offs bewijzen thuis te blijven horen op het allerhoogste niveau in Nederland. Afgelopen zaterdag haperde de motor met een stevig verlies tegen JMS/Hurry Up, 30-23.

Hurry Up is bezig met een sterk seizoen. In de reguliere competitie won de Drentse ploeg alle 18 wedstrijden. Eerste ambitie: meedoen met de sterkste Belgische en Nederlandse teams in de BeNe Leaugue volgend seizoen. Daarvoor moet Hurry Up bij de eerste vier eindigen in de nacompetitie om de landstitel. Die opgave heeft FIQAS ook, maar dat droomt stiekem van méér, namelijk het kampioenschap.

Heft in handen
Dat de Aalsmeerse ploeg titelrijp is, bleek zaterdag in Zwartemeer nog niet. In de eerste tien minuten van het harde duel ging het gelijk op, maar daarna nam Hurry Up het heft in handen. Van 7-4 werd het 11-4. De Aalsmeerders gaven zich echter niet zomaar gewonnen. De rust werd bereikt met een 13-8 stand, én met het kostbare verlies van Samir Benghanem, die met een derde tijdstraf tegen rood opliep.

In de tweede helft besliste Hurry Up krachtdadig de wedstrijd. De makkelijk scorende Zwartemeerders kwamen in tien minuten op een voorsprong van tien goals, 21-11. FIQAS was aangeslagen, al zorgden met name Nils Dekker, Lars van Wijk en Tim Bottinga ervoor dat de nederlaag nog een enigszins dragelijk karakter had, 30-23.

Plek vier cruciaal
Na twee duels staat FIQAS met 2 punten vierde op de ranglijst, met Hurry Up. De verschillen zijn uiteraard nog klein, maar duidelijk lijkt al dat plek vier gewild wordt. Niet alleen Hurry Up rammelt aan de deur, ook E&O laat zich niet zomaar wegzetten.

De eerste test voor FIQAS is zaterdagavond tegen Volendam, dat na tweemaal winst leider in de nacompetitie is. Het duel wordt gespeeld in sporthal Opperdam aan de Heideweg 4 in Volendam. Aanvang 20.00 uur.

Bron: Marjon Labordus

Foto: Nils Dekker speelde sterk tegen Hurry Up; zijn actie is van het vorige duel, tegen Houten. (foto AV-archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel