Steun voor ‘Team Marieke’ in strijd tegen ALS

Door: redactie. Vrijdagavond vond aan de rand van de Westeinderplassen een feestelijk uitzwaaimoment plaats voor het team dat komend weekend de ‘Tour du ALS’ gaat fietsen. Goedgemutst zijn de deelnemers klaar om de uitdaging aan te gaan. Dankzij sponsoring is er al 85.000 euro binnen gekomen voor ‘Team Marieke’.

Zoveel mogelijk geld binnen halen voor de strijd tegen de genadeloze en dodelijke ziekte ALS in combinatie met een hele hoop lol. Dat was het idee van ondernemer Wim Engel, actief als opgeleid motard bij de stichting ALS Nederland en Tour du ALS. Met een eigen Aalsmeers team reist Engel naar Frankrijk af om de Mont Ventoux al fietsend te beklimmen. Een droom voor veel wielrenners, en deze droom wordt nu waargemaakt. Een prachtige villa met zwembad biedt deze week midden in het centrum van Malaucene aan de voet van de Mont Ventoux onderdak aan de sportievelingen die de prestatie op 11 sept moeten leveren. Momenteel wordt daar naar hartenlust genoten, gelachen, gehuild en getraind om komende zaterdag goed voorbereid te zijn en met Team Marieke naar boven te fietsen.

Lions Ophelia
In Aalsmeer is de Lionsclub Aalsmeer Ophelia nauw betrokken bij het project. De Lions Ophelia produceren ieder jaar
paasbroden onder deskundige leiding van bakkerij Vooges. Ook dit jaar was de opbrengst van 3600 euro voor Team Marieke. Speciaal voor de Lions was vanwege hun betrokkenheid een uitzwaai fotomoment gepland. 
Ambassadeur
“Er is gekozen om met ons team aan te sluiten bij Team Marieke vanwege de hulp die ze daarbij hard nodig hebben om deze ALS patiënt naar de top van de berg te fietsen,” aldus Wim Engel, “
Marieke is een lieve jonge vrouw opgeleid als huisarts met de diagnose ALS, als ambassadeur van de stichting ALS doet ze alles wat in haar vermogen ligt zoveel mogelijk geld op te halen in de zoektocht naar een medicijn. Wij zijn zo trots dat we dit kunnen en mogen doen, de vrijgevigheid is bijzonder en we hebben een super gemotiveerd en gaaf team.”
Belonen
De ondernemer zegt onder de indruk te zijn van ieders vrijgevigheid. “Alle sponsoren en prachtige gelukwensen in welke vorm dan ook gaan we belonen met een prestatie die echt bijzonder is. Voor onszelf, voor Marieke en voor mijn vader Willem die in 2003 overleed aan deze genadeloze ziekte. Maar ook voor al die andere ALS getroffenen en hun familie.”
 
De ploeg die het gaat doen bestaat uit: Peter Engel, Ed Walraven, Hanita Walraven, Richard Heemskerk, Marco Lodder, Karlo Buis, Henk Boerlage, Elma van Leeuwen, Bert de Vries, Jelle Maarse en Wim Engel. Niet iedereen was aanwezig op het uitzwaaimoment.
Foto’s Jaap Maars

Lees vorig bericht

Gratis Dorpswandelingen tijdens Open Monumentendag

Lees volgend bericht

Pramenrace met extra spelregels


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *