Sterk spel VZOD/Fiqas niet beloond

(Foto VZOD)

Door: redactie. Zaterdag reisde VZOD/Fiqas af naar Westzaan voor de wedstrijd tegen Roda, dat ook nog niet gewonnen had. Het werd een spannende pot waarbij pas in de slotfase het verschil werd gemaakt. Helaas voor de Kudelstaarters bleven de punten in de Noord-Hollandse polder.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren was in het eerste deel van de wedstrijd direct zichtbaar. In een gelijkopgaande strijd wwrd de rust bereikt met 9-9. Dankzij treffers van met name Claudia Vervuurt en Arian en Ruben Maat.

Tandje bij
Onmiddellijk in de tweede helft vielen de goals als rijpe appeltjes. Eerst de jeugdige, prima debuterende, Thyra Sok met een mooie doorloopbal gevolgd door treffers van Vincent Algra en Joëlle Heil. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond VZOD/Fiqas na drie minuten op een 10-12 voorsprong. Roda schakelde een tandje bij en kwam weer langszij. Zo hielden de teams elkaar in evenwicht tot 15-15. Met nog negen minuten op de klok stond het 20-17 en leek Roda het gaatje geslagen te hebben. Heil wist nog de 20-18 te maken waarna Roda opnieuw scoorde 21-18. De eindstand werd nog enigszins draaglijk door een koel verzilverde strafworp van Vervuurt in de laatste seconden: 21-19.

Aanstaande zaterdag speelt VZOD/Fiqas tegen Atlantis om 15:30 uur aan de Wim Kandreef.