Sportscholen in actie voor meer bewegingsruimte

Door: Arjen Vos. De roep om meer bewegingsruimte klinkt steeds luider. Ook de sportscholen zijn het stilzitten vanwege de coronamaatregelen meer dan beu en voerden daarom afgelopen zaterdag actie. Fitness Aalsmeer, gevestigd op het sportpark aan de Beethovenlaan was een van de 100 bij de VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra) aangesloten clubs die op een ludieke manier lieten weten dat er nu eindelijk wat moet gebeuren. Dat deed zij door een filmcompilatie te maken van sporters die al spinnend hun wens kenbaar maakten.

‘Stil zitten is geen optie!’ is de noodkreet die te lezen valt voor de deur van het fitnesscentrum waar een spinning-fiets staat opgesteld en waar enkele tientallen leden van de club graag even opzitten om zo met elkaar een statement te maken richting de regering. Voor het gemak geadresseerd aan: ‘Mark’. De branche kan niet verkroppen dat drie miljoen mensen in deze coronatijd geen gelegenheid krijgen om te sporten.

Beweging van levensbelang
“Als fitnessbranche voelen wij ons niet gehoord, terwijl wij toch als sportscholen een essentiële bijdrage aan de preventieve gezondheidszorg leveren,” zegt Kim Eijkelboom van Fitness Aalsmeer, “iedereen weet dat beweging van levensbelang is. Meer bewegen vergroot je vitaliteit en helpt je fit te voelen in lichaam en geest. Je bent minder gestrest, krijgt meer uithoudingsvermogen en spierkracht. Daarbij ontwikkel je door een actievere levensstijl een betere afweer tegen ziektes. En dat is juist nu zo belangrijk: bewegen als medicijn!”

Volgens Kim is het bewezen dat sportscholen veilig zijn om te trainen. Ze verwijst naar een onderzoek waarbij gebleken is dat in veertien landen bij 62 miljoen fitnessbezoeken slechts 470 personen besmet zijn geraakt. “Dat is 0,0000075 procent,” aldus de fitnessinstructrice.

Vandaar dat de branche in actie kwam en Fitness Aalsmeer met behulp van opgetrommelde leden korte filmfragmenten opnam om zo één heldere videoboodschap voor de minister-president te maken. Zie het resultaat van die inspanningen onder de advertentie van Antenna.

Foto boven: still uit de film van Fitness Aalsmeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel