Sportiviteit bij schoolbadmintontoernooi

De shuttles vlogen over en weer in de Proosdijhal. Ruim vijftig fanatieke kinderen uit de groepen zes tot en met acht van de basisscholen uit Kudelstaart hadden zich aangemeld voor het schoolbadmintoernooi. De organisatie was in handen van badmintonvereniging Volant ’90, die kan terugkijken op een sportief toernooi.

Zaterdagmorgen 22 maart verzamelden zich om 09:30 uur een grote groep jeugd voor het toernooi in de Proosdijhal. Op enkele jeugdleden van badmintonvereniging Volant ’90 na, die veelal in het voordeel waren, waren het allemaal nieuwelingen in de badmintonsport. De meeste kinderen hadden gebruik gemaakt van de geboden gelegenheid om twee dinsdagavonden een training bij Volant ’90 bij te wonen en dat wierp voor sommigen vruchten af. Enkelen lieten duidelijk zien aanleg te hebben voor deze energieke tak van sport.

Demonstratiewedstrijd
Na een gezamenlijke warming-up werd er gestart. De teams van De Graankorrel, OBS Kudelstaart en de Antoniusschool bestonden uit vier spelers. In wedstrijden van negen minuten streden ze fanatiek, maar sportief om de winst.

Om 15.30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon aan het opmaken van de eindstand worden begonnen. Ondertussen speelden een aantal dames, die in de competitie voor Volant ’90 uitkomen, een demonstratiewedstrijd en alle kinderen speelden de bekende ‘afvalrace’.

De Graankorrel en Antoniusschool in de prijzen
Bij de groepen zes werden Jochem, Thijs, Mickel en Ray van De Graankorrel eerste. Niels, Menno, Sven en Rick van de Antoniusschool gingen in de categorie van de groepen zeven met de winst strijken. En bij de groepen acht werd het nog even spannend, want het verschil met de nummer twee was minimaal. Maar Matthijs, Thijs, Pim en Corné van De Graankorrel werden nummer één.

Met teambekers en een persoonlijke versnapering werden de sporters, onder begeleiding van applaus van veel familie en vrienden, beloond voor hun sportieve prestatie. Alle spelers kregen een vaantje ter herinnering.

Foto's: groep 7 van de Antoniusschool werd overtuigend eerste en onder de trotse groep zessers van De Graankorrel die in hun categorie met de bekers naar huis gingen. (foto's Volant '90)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel