Sportief buddytoernooi G-tennis Kudelstaart

De deelnemers van het vierde G-tennistoernooitje bij TVK

Door: Ilse Zethof. Zaterdagmiddag was het weer gezellig bij Tennisvereniging Kudelstaart. Niet alleen omdat de jaarlijkse clubkampioenschappen bezig waren, maar zeker ook omdat de G-tenniscommissie voor de vierde keer het buddytoernooitje organiseerde voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio. Grotendeels in het zonnetje, al moest iedereen wel even binnen schuilen voor een flinke regenbui.

Die middag werd er op twee banen met elkaar gestreden voor een beker, maar vooral werd er meegedaan voor het plezier. Elf deelnemers speelden verschillende korte dubbelwedstrijdjes en het ging er sportief aan toe. Sommigen hadden hun eigen buddy meegenomen, voor anderen had de tennisvereniging een maatje geregeld en twee stoere boys durfden zelfs samen als dubbel te spelen. Zo kon iedereen gezellig meedoen.

De eerste keer
Er deden deelnemers mee uit Kudelstaart, De Kwakel, Amstelveen, Vinkeveen, Uithoorn en Nieuw Vennep en voor een aantal was het zelfs de eerste keer dat ze een tennisracket in hun handen hadden. De bal over het net krijgen was soms best wel een uitdaging. Maar dat maakte helemaal niet uit die middag. Het ging vooral om de gezelligheid. De spelers die met de bekers naar huis gingen snapten het spelletje heel goed en konden leuke potjes spelen.

Volgend jaar weer
Op het erepodium stonden Frank uit Kudelstaart, Koen uit Vinkeveen en de eerste plek was voor de Kwakelse Tim. Zij kregen een beker en voor de rest van de sportievelingen was er een medaille. Voor iedereen was er een goodie box en een zelf samengestelde pizza, aangeboden door Tennisvereniging Kudelstaart. Volgend jaar organiseert Tennisvereniging Kudelstaart zeker weer een buddy-toernooitje op de laatste zaterdag van augustus.

(Foto’s: Tennisvereniging Kudelstaart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin