Spelers RKDES en FCA beloven voor winst te gaan

Komende zondag staat de derby RKDES-FC Aalsmeer op het programma. Waar de laatste jaren de wedstrijden tussen beide teams nogal saai waren, verwachten Elias Elhadji (FC Aalsmeer) en Gijs Lentjes (RKDES) zondag wél een spannende pot. Veelal leek de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen.

De heenwedstrijd bij FC Aalsmeer eindigde in een bloedeloze 0-0. Volgens Gijs Lentjes (foto) zal het komende zondag anders gaan: ”Het kan kloppen dat onbewust het gevoel mee speelt dat je niet wilt verliezen, omdat heel veel spelers elkaar goed kennen. Zo heb ik nog met Joost van der Zwaard en Elias Elhadji in het tweede van RKDES gespeeld waarmee we een paar jaar geleden ook kampioen werden. Maar zondag verwacht ik een andere wedstrijd omdat wij goed in vorm zijn. Als wij spelen zoals we kunnen spelen, verwacht ik dat wij sterker zijn en de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen.”

Bij tegenstander Aalsmeer, dat een sterke periode doormaakt en vorige week zelfs een punt afsnoepte van koploper Altior, heerst er ook optimisme. Elias Elhadji die drie jaar geleden de overstap van RKDES naar FC Aalsmeer maakte is, ondanks dat hij vanwege een schorsing niet meedoet, hoopvol gestemd.

Elhaji: “We staan boven aan in de derde periode en die willen we ook winnen.   We zijn vol vertrouwen en zullen de wedstrijd in gaan om te winnen. Het is jammer dat ik zondag niet kan meedoen en natuurlijk extra zuur dat het tegen RKDES is. Ik heb een paar jaar in de selectie gespeeld en ken daardoor veel spelers, zoals Roy Endhoven en Lennart Kok erg goed.”

De wedstrijd die wordt gespeeld op het terrein van RKDES, begint om 14:00 uur. Na de wedstrijd zal er in de kantine voor extra gezelligheid worden gezorgd met muziek en een loterij.

Interviews Gerard van Schaik, foto archief AV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel