Spektakel aan de Beethovenlaan

Stevig duel tussen Stefan de Bruin en een SVL-speler vorige week zaterdag (Foto: archief AV Jaap Maars)

Fred Ottenhof. De vorige thuiswedstrijd was zeker spectaculair, met een turbulente eindsprint rekende een piepend en krakend Aalsmeer af met het zeer lastige SVL uit Langbroek.

Het zag er lang naar uit dat de thuisploeg tegen SVL punten ging verliezen. Door twee treffers van Luke Vahle werd uiteindelijk een 2-0 overwinning behaald.

Het ging niet zonder slag of stoot in deze toch wel harde wedstrijd waarin FC Aalsmeer nauwelijks grip kreeg op het stug verdedigende spel van SVL. Menige club beet zich stuk op deze moeilijk te bespelen tegenstander en dat was afgelopen zaterdag niet anders. FC Aalsmeer creëerde de gehele wedstrijd maar enkele kansen en liet verdedigend een paar steekjes vallen. Het was spits Luke Vahle die in de slotminuut de bevrijdende 2-0 op het scorebord liet zien. Door het zeer twijfelachtige optreden van de grensrechter van SVL sloegen bij SVL op het einde de stoppen door dat leidde tot een grimmig opstootje. Van een afstand konden de toeschouwers de scheidsrechter tussen de spelers zien die wapperend met gele en rode kaarten de rust probeerde te bewaren. De selectie vierde deze overwinning uitbundig en het was goed te zien dat de spelers het belang van deze overwinning op waarde wist te schatten.

FC Aalsmeer deed dankzij de overwinning goede zaken. Koploper Zuidvogels verloor van DVVA en moet de koppositie aan de Amsterdammers laten met FC Aalsmeer op de derde plaats. Concurrent BFC verloor eveneens drie punten en moet FC Aalsmeer boven zich dulden. Ook de ‘topteams’ laten punten liggen in deze klasse en niets is nog zeker.

Tja, het piept en kraakt een beetje, het lijkt wel of FC Aalsmeer worstelend naar het einde van de competitie kruipt. Het oogt een beetje vermoeid. Het gemis van Marijn van Wandelen en Axel Wendt zit niet alleen in de voetballende kwaliteiten. De twee basisspelers zijn in staat om hun medespelers te sturen en te motiveren en de ploeg net dat beetje extra elan te geven. Beiden komen door blessures naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen niet meer in actie.

Zaterdag kan FC Aalsmeer een volgende stap zetten door in de thuiswedstrijd tegen VV Woudenberg de drie punten binnen te halen. De ploeg uit het gelijknamige dorp werd in de uitwedstrijd door FC Aalsmeer met 1-3 verslagen. Momenteel staat VV Woudenberg op de twaalfde plaats met maar liefst 26 punten minder dan FC Aalsmeer. Op papier moet deze klus geklaard kunnen worden maar de voetbalkwaliteiten in deze competitie lopen niet ver uiteen dus zal het wederom lastig worden.

FC Aalsmeer is dus op jacht naar de nacompetitie en met twee thuiswedstrijden en één uitwedstrijd voor de boeg moet dit mogelijk zijn. Verder ga ik niet met voorspellingen wie of hoe en wat. Ik voorspel wel dat het zaterdag weer genieten wordt. Wordt het weer Luke Vahle of ‘Good Old’ Mike Dam die het net gaat vinden. Gaat Saverio Zondag, volgens trainer Verdonkschot afgelopen zaterdag de man van de wedstrijd, zijn team aan de punten helpen of…

Allemaal vragen die zaterdag beantwoord gaan worden en u kan daarbij zijn. Lekker aan de zijlijn in het zonnetje genieten van een spannende wedstrijd. Ik zal er zeker zijn en reken ook op u! Tot zaterdag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel