Spanning stijgt bij voetballers RKDES

Met nog twee wedstrijden te gaan wordt het bloedstollend spannend voor de voetballers van RKDES. De club staat drie punten voor op Schoten. Mocht Schoten de Kudelstaarters voorbijstreven, dan speelt RKDES volgend seizoen een klasse lager. Blijft RKDES de Haarlemmers voor, dan mag de club zich via de nacompetitie veilig spelen.

Zondag ging het uit bij Arsenal opnieuw mis. Na een 1-0 ruststand werd het 2-0 voor de Amsterdammers.

Chaotisch
RKDES startte vooral het eerste half uur de wedstrijd dramatisch. Veel balverlies en zonder enige vorm van zelfvertrouwen, speelde het ASV Arsenal in de kaart. Arsenal zette RKDES met de rug tegen de muur waarbij RKDES zich op eigen helft uitsluitend beperkte tot chaotisch uitverdedigen.

Kruising
De thuisclub kwam in de 21e minuut op een verdiende voorsprong. Een fraaie voorzet werd even fraai door topscorer Melvin Holwijn in de kruising gekopt.

Buitenspel
In het restant van de eerste helft kroop RKDES meer en meer uit haar schulp en kreeg zowaar een paar kansen. In de 33e minuut had RKDES pech, toen de goed leidende scheidsrechter Huissaarts een doelpunt van Daryl Haime afkeurde wegens buitenspel. Onterecht vonden de RKDES-supporters. Gelegenheidsspits Lars Winters schoot even later de bal maar net over het doel.

Aanval
Trainer Koos Abrahamy zocht in de tweede helft meer de aanval. Dat resulteerde in een grote kans voor Justin de Haan, Hij nam een afgeslagen bal in een keer op zijn schoen maar tot grote teleurstelling van heel RKDES zeilde de bal over het doel.

Enige kans
Ook in de slotfase waren er kansen op een gelijkmaker. Daimian Veldman schoot eveneens over het doel en Ivo Lentjes kopte in de 87e minuut de bal naast in plaats van in het doel. Ver in blessuretijd kreeg Arsenal de enige kans van de tweede helft en verzilverde deze via Coco Kinela.

Teleurstelling
Dat was bijzonder zuur voor RKDES dat zo opnieuw een grote teleurstelling te verwerken kreeg. Vooral de manier waarop werd verloren deed pijn. De ploeg liet het liggen in het eerste half uur van de wedstrijd. Het goede nieuws kwam van AGB dat zijn sportieve plicht deed en met 1-0 van Schoten won.

Komende zondag speelt RKDES uit tegen DSOV.

Opstelling RKDES: Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Paul Verburg, Ivo Lentjes, Daimian Veldman, Roy Endhoven, Lars Winters, Lennart Kok (46e min. Edwin van Maris), Maarten van Putten (73e min. Dani Calmez), Justin de Haan, Daryl Haime.

Bron: Ad Verburg