Spanning stijgt bij voetballers

Mike Dam haalt uit voor de 1-0

Door: Matthijs Bos. FC Aalsmeer en RKDES doen dankzij hun dit weekend gewonnen wedstrijden nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Aalsmeer zondag sprokkelde in een doelpuntrijke wedstrijd een puntje en hoopt nog steeds rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Met nog zes wedstrijden te gaan in de eerste klasse B staat FC Aalsmeer voor een spannende ontknoping in de titelstrijd. Momenteel maakt HSV De Zuidvogels de beste indruk met een sterke opmars na de winterstop, met twintig punten uit de laatste acht wedstrijden. Aalsmeer verloor eerder dit seizoen al van Zuidvogels, maar strijdt nog volop mee om de titel en rechtstreekse promotie. Zaterdag kwam sv Argon op bezoek. FC Aalsmeer boekte een overtuigende 3-0 overwinning. Mike Dam opende de score na een kwartier spelen, gevolgd door Luke Vahle die zeven minuten later de voorsprong verdubbelde. Vahle scoorde opnieuw in de tweede helft, dit keer op aangeven van invaller Stefan de Bruin, waarmee hij de eindstand op 3-0 vaststelde. Met deze overwinning verstevigt FC Aalsmeer zijn positie in de titelrace en lijkt de ploeg in het broodnodige momentum te verkeren voor de komende wedstrijden. Na een moeizame eerste helft van het seizoen heeft FC Aalsmeer zich weten te herpakken, met spelers als Mike Dam en Luke Vahle die cruciaal zijn geweest in het aanvallende spel.

Jelmer van der Kamp werd ‘Westeinderpas man of the Match’

Nog niks beslist
Aalsmeer zit koploper Zuidvogels met een gelijk aantal punten maar een wedstrijd meer gespeeld op de hielen terwijl BFC, DVVA en Jodan Boys weer dicht op Aalsmeer zitten. In de komende wedstrijden verliespunten pakken is dus een no-go voor Aalsmeer. De komende wedstrijden zijn cruciaal voor het bepalen van de uiteindelijke kampioen en de rechtstreekse promotie naar de vierde divisie. Het programma voor FC Aalsmeer belooft uitdagend te zijn, met onder andere confrontaties tegen Batavia’90, Victoria en BFC.
Klik hier voor de cijfers van 1B

RKDES zet ongeslagen reeks voort
RKDES nam het afgelopen zaterdag op tegen LVV Lugdunum. De ploeg uit Kudelstaart won drie van zijn laatste vier wedstrijden en doet weer volop mee in de strijd om het kampioenschap. Het duurde lang, maar DES won de spannende wedstrijd tegen Lugdunum. Pas in minuut 82e minuut wist de jonge Luuk Westerman de 1-0 op het scorebord te zetten. Daarna kwam RKDES door een eigen goal op 2-0 in minuut 88. Door puntverlies van concurrenten BSC ’68 (3-0 verloren van RVC), Soccer Boys (1-0 verloren van Zwammerdam), en Aarlanderveen (2-4 verloren van Koudekerk). Slaat DES een gat met de concurrentie en voegt het zich, met twee punten voorsprong op ESTO, als nummer 3 in 3A. Met nog zeven speelrondes te gaan is nog niks beslist voor de Kudelstaarters.
Klik hier voor de cijfers van 3A

Aalsmeer pakt puntje na geweldige wedstrijd
Aalsmeer zondag zet zijn goede vorm door en pakte brutaal een puntje in Utrecht op bezoek bij PVC op sportpark Marco van Basten. Aalsmeer staat nog steeds onderaan in 3C, maar begint hier en daar wat puntjes te verzamelen. Het eindigde 4-4 in Utrecht. Aalsmeer moest het zondag doen zonder de geblesseerde Ties Kleerebezem. De jonge vleugelaanvaller brak in de wedstrijd tegen TABA zijn kaak op twee plekken. Door dit gelijke spel is de achterstand op nummer één-na-laatst APWC slechts twee punten. Het doel is daarom logischerwijs ook om directe degradatie te voorkomen.